Kaj Kekki Cocksin päävalmentajaksi

Riihimäen Cocksin päävalmentajaratkaisu on selvä – kokenut Kaj Kekki tarttuu tahtipuikkoon joulun alla tehtävästään vapautetun Boris Dvorsekin seuraajana.

Kekki aloitti tehtävässään loppiaisen jälkeen Cocksin joukkueen harjoitusten jatkuessa, mutta sopimukseen päästiin jo aiemmin. Keskustelut Cocksin puheenjohtajan Jari Viidan ja Kekin välillä etenivät lopulta nopeaa tahtia.
– Jari Viita soitti pari päivää sen jälkeen, kun oli selvinnyt, että Cocksin valmennukseen tulee muutoksia. Puhuimme varmaan kolme tuntia puhelimessa ja alkoi tuntua siltä, että ajatuksemme ovat samoilla urilla. Siitä meni sitten pari päivää ja homma oli maalissa, Kekki kertaa tapahtumia.
Samalla Kekki paljastaa myös, että Viidan soitto tuli Cocksin kannalta yhdennellätoista hetkellä.
– Jos se puhelu olisi tullut 24 tuntia myöhemmin, emme luultavasti olisi nyt tässä. Minulla oli sovittuna seuraavalle päivälle sopimuksen hiominen loppuun ulkomaille. Asiat saatiin kuitenkin Cocksin kanssa järjestykseen ja tässä tilanteessa oli toki helpompi vaihtoehto valmentaa omassa maassa.
Cocks on Kekille tuttu seura jo aiemmilta vuosilta ja sinänsä edessä ei ollut mikään hyppy tuntemattomaan.
– Cocks on kiinnostava organisaatio. Toiminta on ammattimaista ja ammattilaista, vaikka pelaajat ihan kokopäiväisiä ammattilaisia eivät olekaan. Seuran tavoitteet ovat kunnossa ja Cocks on varmasti tietynlainen unelmapaikka tehdä töitä.
Kekki toimi pätkän Cocksin päävalmentajana viime keväänäkin ennen kauden keskeytymistä koronatilanteen takia. Joukkueessa on sen jälkeen tapahtunut kuitenkin melkoisesti muutoksia.
– Voi varmaan sanoa, että onneksi olen seurannut SM-liigaa todella tiiviisti koko syksyn ja sikäli tuntuma on hyvä. Joukkueessa on tietysti uusia pelaajia, mutta torstaina tapasin pelaajat ensimmäisen kerran, nyt jatkettiin perjantaina ja jatketaan lauantaina – koko ajan tulen tutummaksi uusien pelaajienkin kanssa, Kekki toteaa.

Tavoitteet korkealla

Cocks on ollut vuosikausia todellinen kestomenestyjä, joskin mestaruus karkasi viime kaudella, kun sitä ei lopulta pelaamalla päästy ratkaisemaan. Kekin mukaan rimaa ei ole laskettu tai lasketa lainkaan.
– Eivät Cocksin tavoitteet ole muuksi muuttuneet. Aina on tavoitteena voittaa ja päästä sitä kautta sitten myös eurokentille.
Kekki kuitenkin myöntää, ettei itse veikannut kauden alla Cocksia edes loppuottelijaksi tällä kaudella. Nyt tehtävänä on osoittaa omat ennakkoarviot vääriksi.
– Jos tästä mestaruuteen nousemme, niin sitä voi pitää hyvänä saavutuksena. On selvä, että töitä joutuu tekemään, jotta siihen voimme yltää.
– Itselläni on kuitenkin tavoite aina voittaa kaikki missä olen mukana. Voittamiseen on loppumaton nälkä ja tahto on lyödä sellaisia lukemia pöytään, joissa muilla sitten riittää tavoitteita.
Kekin lukemat ovat jo nyt suomalaisittain ainutlaatuisia. 11 Suomen mestaruutta ja kahdeksan cupin mestaruutta nuorten ja miesten maajoukkuesaavutusten lisäksi. Tämä kertoo ainakin sen, että eväitä mestaruuteen Cocksin penkin päästä löytyy, mutta monen asian on Kekin mukaan muututtava pelillisesti.
– Tämä on fyysinen joukkue, joka ei kuitenkaan ole fyysisesti hyvässä kunnossa. Meidän pitää pystyä nopeuttamaan peliämme ja käyttää fyysisyyttä hyväksi. Jos katsoo päästettyjä maaleja syksyllä ja vertaa vaikka Dickeniin, niin on selvä, että puolustus pitää saada kuntoon. Kekki linjaa.
– Näitä asioita nyt työstetään. Valitettavasti meillä on juuri nyt hiukan vammoja, mutta vähitellen kaikki saadaan mukaan ja lähdetään voittamaan keväällä jokaista kilpailua, jossa vielä olemme mukana, Kekki viittaa SM-liigan ohella Suomen Cupiin.
Cocksin kausi jatkuu keskiviikkona 20.1. kotiottelulla SIF:aa vastaan.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk