Karjaa

Jan Källman palaa BK-46:n peräsimeen

Suomen mestaruutta 20-kertaa juhlinut suurseura, mutta neljä viimeistä kautta mitaleitta jäänyt, BK-46 vaihtaa vastuuvalmentajaa. Karjaalaisten edustusjoukkuetta luotsaa ensi kaudella Jan Källman. Hän valmensi joukkuetta myös vuosina 1997-2001, saldona kulta ja kaksi hopeaa. Pelaajana Jan Källman voitti kannun kahdeksan kertaa. Oppia on haettu ulkomaita myöten, neljä vuotta meni pelaajana Ruotsin GUIF:ssa.

– Kun BK:n johto kysyi minua ensimmäisen kerran valmentajaksi pari viikkoa sitten, olin sitä mieltä etten lähde. Asiaa tarkemmin harkittuani mieleni muuttui. Halusin auttaa seuraani, ja niin minipojatkin vaihtuivat miesjoukkueeseen, Jan Källman sanoo Länsi-Uudenmaan haastattelussa.

Tavoitteistakin on selvästi jo puhuttu.

– Seuran johto haluaa, että pelaamme ensi kaudella SM-finaalissa ja vakiinnutamme paikkamme runkosarjan kärkikastissa. Nuori joukkue on taas ensi kaudella vuoden vanhempi, jos Olli-Pekka Korpimäki ja Oscar Kilstedt olisivat viime loppukaudesta olleet pelikuntoisia, BK olisi kyllä pelannut mitaleista.

Samalla päättyy Källmanin yksi ura lajin parissa.

-Saavutin SM-sarjan erotuomarina jo tavoitteeni, Källman sanoo.

Ainoastaan SM-finaalipeli jäi viheltämättä. Syypäänä siihen on isoveli ”Micke” joka aina valmensi finaalijokkuetta. Jääviys pilasi ne haaveet. Mikael Källman jatkaa HC Westin peräsimessä, joten nyt veljekset kohtaavat penkkien takana. Onnistuuko BK-46 pitämään nuoret huippupelaajansa seurassa, ja pystyisikö se sitä kautta haastamaan kauniaisten mestarinipun jo ensi kaudella? Vai myykö PMMP:n biisi (pysy aina pikkuveljenä) Granissa platinaa?

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk