Helsinki

HIFK teki huippuhankinnan

Maajoukkuevahti Petter Forsström siirtyy HIFK:n maalille

Maalivahti Petter Forsström ja Helsingin IFK ovat tehneet sopimuksen kaudesta 2011-12. Päättyneellä kaudella karjaalaisen käsipallokoulun kasvatti, juhli pronssia SIF:n riveissä.

Virtuoosiveskari on ammentanut oppia myös ulkomailta. Forsströmillä on kokemusta Norjan mestaruussarjasta IL Runas Sandfjord:ista. Ruotsissa hän naulasi kiinni Alingsås HK:n sekä GF Kroppskultur Uddevallan maalit.

A-maaottelutasolla Forsström on pukenut suomipaidan ylleen 59 kertaa.

-Halusimme riveihimme kansallisen tason huippuveskarin, tämä oli johdon selkeä linjaus. Petter tuo joukkueeseen valtavan määrän osaamista, kertoo HIFK:n GM ja talonmies Ville Leppänen.

-Ensisijaisesti hän tulee meille torjumaan palloja. Kun puolustuspelaamiseen saadaan varmuutta, on hyökkäyspelikin paineettomampaa. Sillä on siis suuri vaikutus kummassakin kenttäpäädyssä, Leppänen muistuttaa.

Pitkällä tähtäimellä kokenut kettu on elintärkeä linkki jatkuvuuden kannalta.

-Meillä on valmiiksi kaksi hyvää, kehityskelpoista veskaria. Oikealla maalivahtivalmennuksella näistä talenteista voidaan jalostaa huippuja. Uskon että he pystyvät ottamaan vastuuta aikakautena Petterin jälkeen.

Samalla kyydillä Siuntiosta, tulee seuraan myös lupaava Jonas Karlsson.

-Karlsson on etenkin offensiivisesti erittäin taitava sentteri. Bongasin kaverin jo pari vuotta sitten, kun hän yhdessä Thomas Åkermarckin kanssa upotti meidät. Viime vuonna hän sitten jäi vähälle peliajalle, kun Kauge uurasti samalla pelipaikalla kovat minuutit. HIFK:ssa hänellä on hyvät mahdollisuudet lunastaa paikkansa. Varsinkin kun Johannes Bargum vetäytyy parketilta.

Toistaiseksi kesän supersiirroksi (Kristo Järven lisäksi), luonnehdittava maalivahtisopimus on nopeasti noteerattu laajalti. Joukkue saattaa vahvistua vielä lisää.

-Petterin sopimuksen myötä HIFK:ssa on nyt imua. Uteluja meiningistä on jo tullut, usean eri seuran pelaajien toimesta. Eivät nämä jää viimeisiksi siirroiksi, Leppänen uskoo.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk