HC West vahvisti joukkuettaan

Miro Koljonen, Jani Tuominen ja Olle Stenius siirtyvät seuran riveihin tulevaksi kaudeksi. Lisäksi seuraan liittyy neljä Suomen U18-vuotiaiden maajoukkuepelaajaa Grankulla IFK:sta. Jani Vaskola ottaa jatkossa vastuun pelaajien kuntopuolesta fysiikkavalmennuksen erikoismiehenä, päävalmentaja Mikael Källman ja apuvalmentaja Tapio Tierala jatkavat omissa rooleissaan.

HC West rakentaa joukkuettaan tulevalle kaudelle. Maajoukkuemiehet Miro Koljonen ja Jani Tuominen siirtyvät mestarien riveihin. Tuulennopea vasuri Koljonen siirtyy Siuntion IF:stä jossa hän toimi joukkueen kapteenina edellisellä kaudella. Kovaa heittävä pelinrakentaja Tuominen saapuu Riihimäen Cocksista.

– HC West oli lopulta helppo valinta. Tavoitteeni on kehittyä kansainvälisen tason pelaajaksi ja seura tarjoaa tähän parhaat puitteet Suomessa, toteaa Koljonen, joka nuoresta iästään huolimatta on jo miesten maajoukkueen vakiokalustoa.

Axel Carlander, Albert Georgs, Alexander von Numers ja Alexander Nystén liittyvät HC Westin riveihin yhteistyöseura Grankulla IFK:sta, jo viime kaudella HC Westiä edustaneen ikätoverinsa Fredrik Forssin rinnalle. Kaikki kuuluvat heinäkuussa 18-vuotiaiden EM- lopputurnaukseen matkaavaan P-94 maajoukkueeseen.

Kokemusta joukkueeseen tuo Ruotsissa pitkään palloillut Olle Stenius. IFK Kristianstadin riveissä vuosina 2004-2011 pelannut Stenius on  toiminut muun muassa joukkueen kapteenina ja apuvalmentajana. Klibbaisiin sormiin tarttui menneellä kaudella hopeaa Ruotsin pääsarjassa.

– West on antanut minulle hyvän kuvan seurana jossa pelaajille annetaan erinomaiset mahdollisuudet kehittyä ja menestyä. Urheilu on hauskimmillaan, kun tuntee että kehittyy. Uskon että Micke Källmanin alaisuudessa minulla olisi parhaimmat mahdollisuudet oppia uutta ja vahvistaa käsipallo-osaamistani. Lisäksi on motivoivaa pelata joukkueessa jossa on näinkin monta lupaavaa nuorta pelaajaa. Tunnen että omalla kokemuksellani voin olla mukana auttamassa näitä pelaajia toteuttamaan omia tavoitteitaan käsipalloilijoina, tuumii Stenius.

Yhteistyö Grankulla IFK:n kanssa vahvistuu entisestään, kun Mikael Källman ottaa päävastuun myös miesten 1- divisioonan joukkueesta ja A- pojista, apunaan kokeneet Mikael Westerholm ja Patrik Ljunglin. Päävalmentajan  mukaan paketti alkaa olla kasassa.

– Pelaajien kehitys on ollut valtaisaa. Silfver ja Sundberg löivät itsensä läpi kansalliseen kärkeen jo menneellä kaudella ja tulevat nyt ottamaan entistäkin vastuullisempaa roolia joukkueessa. Koljonen ja Tuominen avaavat täysin uusia ulottuvuuksia hyökkäyspelissämme. Kokenut konkari Olle Stenius taas tuo kokoa ja johtajuutta niin kentälle, kuin kentän ulkopuolellekin, Källman toteaa.

– Olen erittäin tyytyväinen ensi kauden joukkueeseen ja uskon että ryhmämme on nyt paljon eheämpi ja nälkäisempi. Vaskolan liittyminen valmentajaryhmäämme tuo järjestelmällisyyttä ja mitattavuutta fysiikkaharjoitteluun, Källman jatkaa.

Vaskola onkin jo aloittanut savottansa ensimmäisillä testeillä.

– Tässä organisaatiossa on runsaasti erittäin lupaavia nuoria pelaajia, jotka suorastaan vaativat seuralta ohjausta kehittyäkseen yksilöinä. Valmentajana asetelma on erittäin mielenkiintoinen, sillä pääsen näyttämään osaamistani lajin huippujen parissa organisaatiossa jossa pelaajat laitetaan aidosti etusijalle, Vaskola miettii.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk