Edson Imare helmikuun tähtipelaaja

Riihimäen Cocksin Edson Imare on SM-liigan helmikuun tähtipelaaja. 24-vuotias ranskalainen valittiin kolmen tähden pelaajaksi otteluissa HIFK:ta ja BK-46:tta vastaan. Koko kauden aikana tähtiä on nyt kasassa 21, kolmanneksi eniten kauden liigassa. Hänet on valittu kaikkiaan jo kuudessa ottelussa kentän parhaaksi pelaajaksi.

Kaukana kotoa

Cocksiin täksi kaudeksi siirtynyt Edson Imare on kotoisin eksoottiselta Intian valtameressä tuhatkunta kilometriä Madagaskarista itään sijaitsevalta Réunionin saarelta, josta matkaa Suomeen on lähes 10 000 kilometriä.

– Réunionin saarella kaikki on uskomatonta! Maisemat, kauniit rannat, sensaatiomainen paikallisruoka ja trooppinen ilmasto. Aurinko paistaa suurimman osan ajasta, eikä siellä ei koskaan lunta.

Suomen talvi ei kuitenkaan ole vaikuttanut 24-vuotiaan jäntevän takapelaajan otteisiin. Imaren nopea ja älykäs pelityyli näyttää sopivan SM-liigaan erinomaisesti, erityisesti miehen pallonryöstötaidoista on saatu nauttia jokaisessa ottelussa. Suomalaisesta käsipallosta Imare ei tiennyt etukäteen maajoukkueen tasoa lukuunottamatta juurikaan mitään, nyt kokemuksia on puolen vuoden ajalta.

Taso Suomen liigassa on huomattavasti Ranskan liigan tasoa alempi. Tiesin, että tulen pelaamaan tasolle, jota en ole koskaan ennen kokenut, koska käsipallo ei ole Suomessa kovinkaan iso laji. Eniten minut on yllättänyt erotuomarit. Mielestäni Ranskassa erotuomarit ovat ankarampia ja herkempiä tuomitsemaan virheitä.

Saint Pierren joukkueesta Réunionista Imare siirtyi 18-vuotiaana emämaa Ranskaan ja HBC Nantesin organisaatioon, jonka harjoituskeskuksessa hän pelasi kolmen vuoden ajan. Ensimmäisen ammattilaissopimuksen mies solmi Ranskan kakkostasolla pelaavan Massyn kanssa, josta hän siirtyi sarjaporrasta ylemmäs Ranskan liigan Dunkerqueen ennen sopimusta Cocksin kanssa.

Cocks voitti runkosarjan tappioitta, yhtä pistettä vajaalla puhtaalla pelillä, ja on aloittanut ylemmän jatkosarjan kolmella voitolla. Runkosarjassa 74 ja jatkosarjassa yhdeksän maalia tehnyt Imare nostaa kärkikolmikon muut joukkueet vaikeimmiksi vastustajiksi pelata.

– Mielestäni BK-46 ja GrIFK ovat molemmat joukkueita, joita vastaan voi olla vaikea pelata, varsinkin jos se on finaalissa, kuten näimme Suomen Cupissa. Mutta olemme osoittaneet kauden alusta lähtien, että hallitsemme tätä sarjaa, ja mielestäni suurin vihollisemme olemme me itse.

Edson Imare

Synt. 1998
CM / KG 189 / 78
Pelipaikka: V9
Kansalaisuus: Ranska, Réunion

Aiemmat seurat:
Dunquerque Handball (FRA)
Massy Handball (FRA)
HBC Nantes (FRA)
Artikkelikuva: Cocks FB

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk