Debyytti takana, avausmaali haussa – Aws Ali Aneed tuo kokoa HC Westiin

HC Westin riveihin liittynyt irakilainen Aws Ali Aneed nähdään lauantaina SIF:aa vastaan toista kertaa SM-liigakentillä.

Ali Aneed teki ensi esiintymisensä kotikentällä viime viikon kotiottelussa Dynamo Riihimäkeä vastaan. Ottelu oli vielä Awsilta sitä kuuluisaa pelituntuman hakemista ja näin tilastoissa Awsilta löytyi pari ulosajoa mutta ei maaleja.

Kahdeksan vuotta Irakin maajoukkueessa pelannut Ali Aneed jätti kotimaansa elokuussa väkivallan uhan muututtua konkreettiseksi ja saapui Suomeen pakolaisena syyskuun puolivälissä. 193-senttinen sentteri Aws ei ole ennenkään pienestä lannistunut vaan lähtee jahtaamaan avausmaalia nälkäisenä, joten Siuntiolla on edessään kova työ puolustuksessa.

Kauniaisissa on myös toinen irakilaispelaaja – Ali Aneedin pakomatkallaan Turkissa tapaama nuori maajoukkuemaalivahti Mustafa Asaad Aziz, joka pelaa nyt Westin yhteistyöseura Grankulla IFK:ssa. HC Westin valmentaja Mikko Koskue halusi vielä henkilökohtaisesti avata tilannetta seuran verkkosivuilla. Valmentaja antaa täyden tunnustuksen viivapelaajalle debyytistään.

– Vähän oli jännitystä ilmassa, mutta hyvin pysyi touhussa mukana. Se oli iso juttu ennen kaikkea hänelle itselleen, eikä vain urheilullisesti ajateltuna. Kiitos ja kumarrus joukkueelle ja pelaajille, jotka ovat loistavasti ottaneet irakilaiset vastaan, Koskue sanoo.

– Lisäksi erityiskiitos yleisölle lämpimästä vastaanotosta debyytissä. Minäkin olen monenlaisia kinkereitä käsipallossa kokenut niin kentällä kuin sen ulkopuolella, mutta harvoin pelaajaesittelyssä meinaa silmänaluset kostua kuten nyt. Awsin kohdalla katsomo nousi seisomaan ja antoi raikuvat aplodit ja erittäin lämpimän vastaanoton hänelle. Tunteikas hetki varmaan myös hänelle itselleen ja todella hieno ele yleisöltä.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk