Cocksin EHF Cupin kotiavaus sunnuntaina Hämeenlinnassa

Cocks aloittaa EHF Cup -lohkovaiheen kotiottelut tänä sunnuntaina Elenia Areenalla Hämeenlinnassa. Vastaan asettuu tähtiä vilisevä saksalainen MT Melsungen.

Cocks avasi lohkovaiheensa viikko sitten Pamplonassa, espanjalainen Helvetia Anaitasuna oli parempi maalein 30-24. Sunnuntaina vastustajaksi saapuva Saksan Bundesliigan tähtisikermä aloitti puolestaan oman urakkansa kotikentällä voittamalla Benfican Portugalista 32-22.

MT Melsungenin riveistä löytyvät mm. Bundesliigan tämänhetkinen paras maalintekijä, Johannes Sellin, serbijätti Momir Rnic ja naapurimaa Viron tähtipelaaja Dener Jaanimaa.

Joukkueiden valmentajien mietteet olivat luonnollisesti päinvastaiset avausotteluiden jälkeen.

– Valitettavasti emme saaneet avauksessa parastamme esiin. Pysyimme pelissä hyvin mukana aina 47 minuuttia, mutta sen jälkeen sorruimme liikaa helppoihin virheisiin, totesi Cocksin päävalmentaja Gintaras Savykunas.

Pelaajana olympiahopeaa Saksan riveissä saavuttanut MT Melsungenin luotsi Michael Roth oli puolestaan erittäin tyytyväinen joukkueensa avaukseen.

– Asennoiduimme Benficaa vastaan erittäin hyvin ja hyödynsimme kotiavauksen täydellisesti. Se oli erittäin hyvä aloitus meiltä, odotan myös kovaa ottelua sunnuntaina.

Suomalaisesta käsipallosta Rothilla on hyvin vähän tietoa.

– Olin pelaajana Suomessa 1983 junioreiden MM-kisoissa. Totta kai tunnen Mikael Källmanin hyvin, mutta muuten olen videoiden varassa.

Cocksin liettualaisvalmentaja Savykunas pitää Melsungenia ennakkosuosikkina otteluun ja koko lohkon voittoon.

– Joukkue, jolla on Johannes Sellinin tasoisia pelaajia, on ehdoton suosikki. Meillä ei ole mitään paineita, vaan lähdemme mittaamaan tasoamme huippujoukkuetta vastaan. Tavoite on esittää parastamme omille kannattajillemme.

Vierasjoukkueen tavoitteet ovat huomattavasti korkeammalla.

– Tavoitteenamme on päästä EHF CUP Final4 -lopputurnaukseen ja olla kotimaassa Bundesligassa kolmen parhaan joukossa, tiivistää Michael Roth.

Savykunas haluaa koota koko Suomen käsipalloväen joukkueensa taakse.

– Nyt on nähtävillä erittäin arvostettua ja korkealaatuista käsipalloa Suomessa. Teemme parhaamme, jotta katsojat voivat nauttia peliesityksestämme. Tervetuloa Hämeenlinnaan!

Cocks ei ole hävinnyt vielä kotimaassa ainuttakaan kansallista tai kansainvälistä ottelua tällä kaudella.

EHF Cup on Mestareiden liigan jälkeen käsipallon arvostetuin seurajoukkueiden mittelö. Vastaava kuin jalkapallossa Eurooppa-liiga.

Cocks pelaa lohkovaihetta, jossa on mukana enää 16 vahvinta joukkuetta. Lohkovaihe käydään neljässä neljän joukkueen lohkossa, joista kaksi parasta jatkaa puolivälieriin.

Sunnuntain ottelu välitetään Veikkaus TV:llä suorana kello 14.50 alkaen.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk