Cocksille päävalmentaja Ranskasta – Christophe Viennet ruoriin ensi kaudella

Kautta 2021-2022 on Cocksilla jäljellä vielä yksi ottelu, mutta seuraavan kauden joukkue alkaa rakentumaan jo. Riihimäen Cocksin peräsimeen astuu ranskalainen Christophe Viennet, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus valmentamisesta Ranskan ammattilaissarjoissa.

Viennet on ranskalainen päävalmentaja, joka on valmentanut Ranskan kakkostasolla, Proleaguessa yli kymmenen vuotta. Hän on toiminut kaudesta 2017-2018 Sélestat Alsace Handballin päävalmentajana, ja astuu kaudeksi 2022-2023 Cocksin peräsimeen.

Viennet on iloinen uudesta haasteesta, ja hän kertoo haluavansa pelata hieman erilaista käsipalloa kun mihin Suomessa on ehkä totuttu.

– Olen iloinen päästessäni mukaan Cocksiin ja uuteen kilpailuun. Tulen tänne voittaakseni mestaruuksia ja pärjäämään myös Euroopassa. Katsoin kaikki Cocksin Europelit, sekä viimeisimmät SM-liigan ottelut. Suomen käsipallo on hyvin erilaista kun esimerkiksi Ranskassa. Peli on hieman hitaampaa ja tarkempaa kuin Ranskassa, Viennet kertoo Cocksin verkkosivuilla.

– Olen valmentaja joka nauttii nopeasta pelistä ja niin sanotusta ”total handballista”. Haluaisin myös kehittää Cocksin peliä ja pelaajia siihen suuntaan, mutta tietysti kaikki riippuu pelaajista ja heidän taidoistaan. Pyrin myös saamaan joukkueeseen pelaajia jotka tukevat suosimaani pelityyliä. Lisäksi haluan tuoda joukkueeseen luovuutta ja ”ranskalaista” pelityyliä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk