Cocksille kova haaste Mestarien liigan karsinnassa

Kauden 2016-17 Mestarien liigan karsinnan lohkot arvottiin keskiviikkona 29.6. ja Suomea edustava Riihimäen Cocks on kova haasteen edessä.

Jo ennalta oli tiedossa, että alimmassa neljännessä arvontakorissa ollut Cocks joutuu kovatasoiseen karsintalohkoon. Turnausten välierissä 1. korista nostettu joukkue kohtaa 4. korista nostetun joukkueen ja 2. korin joukkue 3. korin joukkueen. Cocksin välierävastustajaksi nousi eurokenttien vakiokävijä, Slovenian liigassa toiseksi sijoittunut RK Gorenje Velenje. Myös toisesta korista Cocksin lohkoon nostettiin vahva joukkue, Slovakian mestari Tatran Presov. Lohkon kolmanneksi joukkueeksi valikoitui Luxemburgin mestari Red Boys Differdange.

Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas totesi, että arpaonni olisi saattanut olla suosiollisempikin.

– Meidän lohkossamme vaikuttaa olevan hieman kovempia joukkueita kuin toisessa lohkossa. Ensimmäisen ottelun vastustajamme on erittäin vahva. He jäivät Slovenian mestaruudesta viime kaudella vain yhdellä pisteellä. Slovenialainen käsipallokehitys on hyvin vahvaa ja he pystyvät tuottamaan jatkuvasti uusia kovia pelaajia, Savukynas mietti Cocksin verkkosivujen mukaan.

– Jokainen ottelu alkaa kuitenkin tilanteesta 0-0 ja jokaisella joukkueella on mahdollisuudet edetä jatkoon. Loppuvihellyksen jälkeen nähdään, kuka etenee lohkovaiheeseen.

Lohkojakojen lisäksi tilaisuudessa arvottiin myös karsintaturnausten järjestäjäoikeudet. Cocksin lohkon oikeudet arvottiin järjestykseen Tatran Presov, Riihimäen Cocks, RK Gorenje Velenje, Red Boys Differdange. Mikäli siis Tatran Presov ei halua turnausta isännöidä, tarjoutuu Cocksille mahdollisuus tuoda tapahtuma Suomeen.

Karsintaturnaukset pelataan 3.-4.9.2016 ja turnausvoittajat etenevät Mestareiden liigan lohkovaiheeseen. Myös muiden joukkueiden kausi eurokentillä jatkuu tämän jälkeenkin. Turnauksissa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet joukkueet jatkavat EHF Cupin kolmannelle karsintakierrokselle ja neljänneksi sijoittuneet EHF Cupin toiselle karsintakierrokselle.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk