Cocksille eurovastustaja Serbiasta

EHF Challenge Cupin puolivälieräparit arvottiin tiistaina Euroopan Käsipalloliiton päämajassa Itävallan Wienissä. Jo kaksi vastustajaa hienosti tieltään raivannutta Cocksia oli edellisten kierrosten arvonnoissa onni suosinut, mutta enää kahdeksan parhaan joukossa ei helppoja vastustajia ollut tarjolla.

Arpaonni ei tälläkään kertaa riihimäkeläisiä ollut ainakaan kokonaan hylännyt, sillä ennakkoarvioissa Challenge Cupin suurimmaksi suosikiksi nostettu ruotsalainen IK Sävehof onnistuttiin jälleen välttämään. Cocksia odottaa sen sijaan jälleen mielenkiintoinen matka itäiseen Eurooppaan, kun arpa heitti vastustajaksi serbialaisen RK Metaloplastika Sabacin. 70 000 asukkaan Sabac sijaitsee noin 60 kilometriä Serbian pääkaupungista Belgradista länteen.

Serbian pääsarjassa kolmantena oleva RK Metaloplastika on joutunut huomattavasti Cocksia tiukemmalle tähän mennessä Challenge Cupissa kohtaamiensa vastustajien kanssa. Ensin kaatui tuttu serbialaisvastus HC Vrbas yhteismaalein 56-48 ja toisella kierroksella naapurimaa Kroatiasta kotoisin oleva HRK ”Karlovac” yhteismaalein 48-45.

Vuonna 1958 perustettu RK Metaloplastika omaa hienon historian. Joukkueen kulta-aikaa oli 1980-luku, jolloin Sabacissa juhlittiin 7 kertaa Jugoslavian mestaruutta, 4 kertaa Jugoslavian Cup-mestaruutta ja 2 kertaa Euroopan mestaruutta. Vain seitsemän joukkuetta on valittu Euroopan parhaaksi useammin kuin RK Metaloplastika, näiden joukossa Cocksille nykyään hyvin tuttu SKA Minsk.

Challenge Cupin puolivälierien osaottelut pelataan 15.-16.3. ja 22.-23.3.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk