Cocksilla kymmenen sopimusta koossa kaudelle 2020-21

Cocksin miesten edustusjoukkue piti kauden päätöstilaisuuden maanantaina 23. maaliskuuta.

Kausi päättyi koronavirustilanteen mukaan reilusti etuajassa ja keskeneräisenä.

– Ei olisi kukaan uskonut, että kausi loppuu näin, puheenjohtaja Jari Viita toteaa Cocksin verkkosivuilla.

– Vaikka tilanne on tietenkin poikkeuksellinen kautta koko maailman, niin kyllä tämä hiljaiseksi vetää.

Käsipalloliitto päätti viime viikolla, ettei sijoituksia ja mitaleita jaeta missään sarjassa. Liittohallitus päätti, että ranking muodostuu runkosarjan mukaan. Miesten SM-liigassa runkosarjan voitti BK-46 Karjaalta, joten se saa ensisijaisen osallistumisoikeuden Euroopan toiseksi korkeimmalle tasolle European Handball Leagueen. Kolme EHF Cupin -paikkaa kuuluvat ensisijaisesti runkosarjan seuraaville joukkueille Dickenille, Cocksille ja SIF:lle.

– Välillä täytyy ottaa askelia taaksepäin, että pääsee eteenpäin, Viita kommentoi.

Tavoitteena Cocksilla on kasata 20 pelaajan joukkue ensi kaudelle, joista viisi olisi kasvavia omia junioreita. Puolet joukkueesta on jo kasassa ja neuvottelut juniorijoukkueiden valmennuksen ja pelaajien kanssa aloitettu. Myös päävalmentajanimitystä odotetaan vahvistuvaksi lähipäivinä.

Aiemmin on uutisoitu, että viivapelaaja Yury Lukyanchuk ja oikea laitapelaaja Vitalie Nenita jatkavat kesään 2023 saakka. Samoin serbialainen Davor Basaric, kun taas maanmiehensä Bojan Zupanjac siirtyy kakkosvalmentajaksi.

Viivalle on siis kolme pelaajaa kiinnitettynä, sillä Aliaksandr Tsitoun sopimus ulottuu vielä ensi kaudelle. Myös maalivahti Vitalii Shitskon sopimus ulottuu kahdelle tulevalle kaudelle.

– Seura on päättänyt käyttää optionsa Evgeny Semenovin ja Yuri Semenovin osalta. He jatkavat ensi kauden, ja samoin toimitaan Nils Kreicbergsin kanssa. Seuralla on hänen kohdallaan optio vielä 2022 saakka.

Ilouutinen on sekin, että oman kaupungin kasvatit, Teemu Tamminen ja Roni Syrjälä jatkavat ensi kaudella. Näin joukkueesta poistuvat Nico Rönnberg, Sasa Puljizovic, Aleksandar Gugleta ja Aliaksandr Markelau.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk