Cocks viikonlopuksi Sveitsiin – valmistautuminen hyvällä mallilla

Cocks jatkaa valmistautumistaan jo ovella kolkuttelevaan uuteen kilpakauteen tulevana viikonloppuna Sveitsissä, jossa se osallistuu viime vuotiseen tapaan Lovats Handball Cup – turnaukseen. Viime vuonna Cocks eteni aina turnauksen finaaliin saakka, jossa voiton lopulta vienyt Wacker Thun oli parempi vasta rangaistusheittokilpailun jälkeen.

Turnaukseen osallistuvien joukkueiden taso on tänä vuonna jopa hieman viime kertaista kovempi, sillä mukana on muun muassa kaksi viime vuosien vakiojoukkuetta Mestareiden liigasta, turkkilainen Besiktas ja venäläinen Chekhovskie Medvedi. Cocksilaisittain erityisen mielenkiintoinen mukana olevista joukkueista on sveitsiläinen TSV St. Otmar St. Gallen, jonka riihimäkeläiset kohtaavat EHF Cupin ensimmäisellä karsintakierroksella jo syyskuun alussa. Ennen viikonlopun turnausta Cocks ehtii myös pelaamaan Sveitsissä yhden harjoitusottelun HSC Suhr Aarauta vastaan torstai-iltana.

Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki on ollut kesään suhteellisen tyytyväinen. Cocks osallistuu tänä vuonna EHF Cupiin, joka alkaa jo syyskuun alussa ennen muiden sarjojen alkamista.

– Aloitimme joukkueharjoittelun jo 28. kesäkuuta ja hyvissä ajoin heinäkuussa myös lajiharjoittelun. Lisäksi kalenteriin varattiin hyvissä ajoin riittävä määrä pelejä (15), jotta pelituntuma on kohdallaan, Kekki sanoo Cocksin verkkosivuilla.

– Jobinpostina tuli Tanskaan suunnitellun pelimatkan peruuntuminen isäntien pettäessä lupauksensa. Pikavauhdilla järjestettiin harjoitusotteluita Ruotsiin, mutta Allsvenskanin joukkueet olivat selvästi heikompia kuin mitä kaipasimme. Myös Tallinna Cupin taso on hieman pettymys, vaikka emme siellä vielä ole peliäkään pelanneet. Joka tapauksessa tuo 15 harjoituspeliä pelataan ja toivon että se riittää joukkueen hitsaamiseen. Ryhmässä on kuitenkin seitsemän uutta pelaajaa.

Joukkuetta on vahvistettu tälle kaudelle erityisesti EHF Cupia silmällä pitäen. Minkälaisia huomioita olet uusista tulokkaista ehtinyt tekemään?

– Kaikki uudet pelaajat ovat parempia kuin meiltä lähteneet. Näin ollen joukkue on kokonaisuudessaan selkeästi vahvistunut viime kaudesta.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk