Cocks puristi lopussa arvokkaan voiton Sporting CP:sta

Riihimäen Cocks otti komean päänahan ja toisen voittonsa VELUX EHF Champions Leaguen lohkovaiheessa, kun portugalilainen Sporting CP kaatui Riihimäen Cocks Areenalla sunnuntaina erittäin tasaisen ja vasta päätösminuutilla ratkenneen ottelun jälkeen maalein 25-23 (12-11).

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä ja molemmat maalivahdit Cocksin Vitalii Shitsko ja Sportingin Aljosa Cudic saivat heti muutaman hyvän torjunnan ja vireen päälle. Kymmenen minuutin pelin jälkeen oltiin numeroissa 4-4.

Ero kasvoi ensi kertaa yli yhden maalin avausjakson puolivälissä, kun Cocks siirtyi 7-5-johtoon. Kohti taukoa mentiin tästä eteenpäinkin lievästi Cocksin merkeissä. Sporting kävi kertaalleen tasoissa, mutta Cockskaan ei pystynyt eroa kahta maalia suuremmaksi repäisemään ja tauolle mentiin yhden maalin kotijohdossa.

Toisella jaksolla jatkettiin samaa tahtia eli erittäin tasaisesti. Jakson puoliväliin mennessä ero ei ollut kertaakaan maalia enempää kumpaankaan suuntaan ja tilanne tasan 17-17. Cocks oli viimeisen kymmenminuuttisen alussa jo pääsemässä hiukan niskan päälle, mutta Sporting tuli jälleen tasoihin.

Loppuminuutit olivat todellista taistelua, jossa Cocks oli lopulta vahvempi ja käänsi ottelun edukseen päätösminuutilla.

– Tarkkaa ja tiukkaa pelaamista kaikkiaan. Sporting puolusti hyvin valtaosan ottelusta, mutta me olimme tällä kertaa lopussa onnekkaampia – toisin kuin viimeksi, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas totesi tyytyväisenä.

– Tämä oli meillä tärkeä voitto kaikkineen ja kiitos myös kotiyleisölle, joka tuki meitä erittäin hyvin.

Kiitoksen sanat kannattajille lausui myös kuusi maalia heittänyt ja viimeisen niitin Sporting verkkoon lopussa painanut Teemu Tamminen.

– Tämä oli kova peli, jonka kumpikin halusi voittaa. Me olimme lopussa onnekkaampia ja saimme lisäksi hienosti tukea faneiltamme. Iso kiitos kannattajillemme, tällaisiin tuloksiin pystymme kunnon tuen avulla, Tamminen sanoi.

VELUX EHF Champions League:
Cocks – Sporting CP 25-23 (12-11)

Cocksin maalintekijät: Teemu Tamminen 6, Vitalie Nenita 5, Yury Semenov 4, Yury Lukyanchuk 3, Nico Rönnberg 3, Roni Syrjälä 2, Sasa Puljizovic 2

2 min. ulosajot ja ottelusta sulkemiset: Cocks 5 x 2 min, Yury Lukyanchuk sulkeminen 3 ulosajon takia, Sporting 3 x 2 min

Yleisöä: 787

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk