Cocks metsästää puolivälieräpaikkaa Challenge Cupissa

Cocksin edustusjoukkueella on edessä kova haaste, kun EHF Challenge Cupissa ratkotaan puolivälieriin jatkavat joukkueet. Arpa heitti Cocksille vastaan bulgarialaisen HC Spartak Varnan. Otteluparin ensimmäinen osaottelu pelataan sunnuntaina 16.2. Varnassa ja toinen lauantaina 22.2. Vantaan Energia-Areenalla.

Cocksin ei ole valmistautumisessaan tarvinnut vastustajan pelitapaan suuremmin keskittyä, sillä tietoa bulgarialaisjoukkueesta ei juuri ole löytynyt. Cocksin jatkoonpääsymahdollisuuksien uskotaan kuitenkin olevan hyvät Bulgarian pääsarjassa neljännellä sijalla majailevaa joukkuetta vastaan.

Kuva: Juha Tamminen

Kai Kekki luottaa vahvasti jatkomahdollisuuksiin. Kuva: Juha Tamminen

– Kohti suurta tuntematonta ollaan menossa. Joukkueesta ei valitettavasti saatu mistään haltuun videota, joten myöskään tietoa joukkueen tasosta ei ole. Olettaisin että heillä on meistä tietoa, sillä meidän pelejä löytyy netistäkin jos vaan osaa kaivaa, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki kommentoi riihimäkeläisseuran verkkosivuilla.

Tiedossa sen sijaan on se tosiasia, että vierasottelusta tuntematonta itä-eurooppalaisjoukkuetta vastaan tuskin on helppoa peliä luvassa. Kotijoukkue odottaa paikalle jopa 2000 katsojaa.

– Ensimmäinen ottelu pitää pystyä pelaamaan maltilla ja ennen kaikkea joukkueena. Ottelu pitää pelata pallo kerrallaan molemmissa päissä. Vieraskenttä on aina vaikea, vastassa täysin tuntematon joukkue, tuomarit ovat aina näissä oloissa hieman kotijoukkueen suuntaan kallellaan, kannustus puuttuu kokonaan ja kaikki muukin on meille vierasta. Siksi on myös pidettävä kirkkaana mielessä, että 60 pelatun minuutin jälkeen tilanne muuttuu täysin päinvastaiseksi, Kekki jatkaa.

Haastavista lähtökohdista huolimatta luottamus oman joukkueen tekemiseen on vankkumaton, eikä Kekkikään sitä peittele.

– Valmentajana olen täysin luottavainen, että kahden ottelun lopputulos on meille positiivinen. Jatkamme vain koko ajan parantunutta joukkuepeliämme molemmissa päissä kenttää peli peliltä kurinalaisemmin. Reilun viikon päästä voimmekin sitten jännittää seuraavan kierroksen arvontoja ja tulevaa vastustajaa.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk