Cocks luottavaisena sunnuntain Mestarien liigan otteluun – avausvoitto haussa

Hienon voiton Suomen Cupin välierissä Dickenistä keskiviikkona napannut Riihimäen Cocks hakee edelleen avausvoittoaan Mestareiden liigassa. Sunnuntaina voittotilin avaamiseen tarjoutuu erinomainen mahdollisuus, kun Cocks ja sveitsiläinen Wacker Thun kohtaavat Vantaan Energia Areenalla D-lohkon ”jumbofinaalissa”.

Cocksin ja Wacker Thunin taipaleet Mestareiden liigassa muistuttavat toistaiseksi hämmästyttävän paljon toisiaan. Molemmat joukkueet ovat hävinneet reilulla erolla Wisla Plockille vieraskentällä ja pelanneet erittäin tasaisia otteluita muita joukkueita vastaan. Pistepussit eivät silti hyvistä otteista huolimatta ole juurikaan karttuneet ja sunnuntaina molemmat joukkueet janoavat vesi kielellä avausvoittoaan. Syyskuussa Sveitsissä pelatussa ottelussa pisteet tasattiin lukemin 26-26.

Cocksin mahdollisuuksia saattaa parantaa se, että Wacker Thunin ykköstykki Ron Delhees on ollut viimeiset ottelut sivussa kentältä loukkaantumisen vuoksi. Thunin kenraaliharjoitus sunnuntaita varten ei sujunutkaan kovin hyvin, vaan joukkue hävisi Sveitsin liigassa HC Kriens-Luzernille keskiviikkoiltana maalein 26-28. Hallitseva mestari Thun on maansa pääsarjassa ennen viikonlopun otteluita vasta viidennellä sijalla, tosin ainoastaan kaksi pistettä kärjestä jääneenä.

Cocksin valmentaja Gintaras Savukynas ei lähde soitellen sotaan, vaikka ainoa tavoite onkin voitto.

– Thun on aivan yhtä kova vastus kuin kaikki muutkin, ja maalierot ovat olleet pieniä. Delheesin puuttuminen ei juurikaan näkynyt kuudennella kierroksella, kun Ademar Leon voitti sveitsiläiset vain kolmen maalin erolla. Joukkue on saanut takaisin Sveitsin maajoukkueesta maalivahdin, ja heillä on nyt kaksi vahvaa portinvartijaa, Savukynas ennakoi.

– Sanoisin, että joukkue pääsi kuitenkin keskiviikkona Dickeniä vastaan pelatessa kiinni joukkueena pelaamisesta ja toinen puoliaika oli erityisen hyvä. Lähden varovaisen positiivisesti huomiseen, ja uskon ilman muuta, että voitto on täysin mahdollinen.

Lisää ennakkotunnelmia ottelusta Cocksin verkkosivuilla.

Ottelu sunnuntaina alkaa kello 15.15.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk