Cocks kaatui saappaat jalassa

Cocksin taival EHF Challenge Cupissa päättyi niukimmalla mahdollisella marginaalilla lauantaina Šabacissa kärsittyyn tappioon RK Metaloplastikalle. Loppunumerot 26-19 merkitsivät serbialaisten etenemistä välieriin yhteismaalein 43-42.

Kovaa peliä Serbian liigan kärkijoukkuetta ja Euroopan huippuihin lukeutuvaa Metaloplastikaa vastaan saattoi ennakolta odottaa ja heti kärkeen isännät latoivatkin taululle 3-0-johdon. Cocks nousi kuitenkin mukaan taisteluun ja ero ei päässyt kasvamaan tästä. Tauolle mentiin lukemissa 11-8.

Toinen puoliaika muodostui etenkin lopun osalta todelliseksi trilleriksi. Metaloplastika avasi puoliajan jälleen puhtaalla 4-0-jaksolla ja oli sen myötä jo kiinni jatkopaikassa. Cocks ei kuitenkaan antanut periksi ja koko viimeinen 15-minuuttinen mentiin käytännössä yhden maalin erolla yhteismaaleissa suuntaan tai toiseen.

Viisi minuuttia ennen loppua Cocks nousi tilanteeseen 23-19 ja välieräpaikka alkoi olla jo ulottuvilla. Seuraavat kolme maalia teki kuitenkin Metaloplastika ja tilanne kääntyi jälleen. Aivan lopussa Cocks tarvitsi vielä yhden maalin voittaakseen otteluparin vierasmaaleilla ja viisi sekuntia ennen loppusummeria nopea hyökkäys oli tuottaa tulosta, mutta puolustuksen avuksi kiiruhtanut Metaloplastikan laitahyökkääjä sai ratkaisevan syötön katkaistua sormenpäillään ja isännät pääsivät juhlimaan välieräpaikkaa.

Tappiosta huolimatta Cocksin esitys todella kovan luokan vastustajaa vastaan oli sitä luokkaa, että kotiin ei tarvitse palata pää painuksissa. Riihimäkeläiset osoittivat, että suomalainen käsipallojoukkue pystyy haastamaan tosissaan eurooppalaiset huippujoukkueetkin.

Hienosti taistelleesta Cocksista kannattaa maalintekijöiden lisäksi nostaa esille 14 torjuntaan venynyt maalivahti Marius Aleksejev.

EHF Challenge Cup, puolivälierä, 2.osa:

RK Metaloplastika – Cocks 26-19 (11-8), yhteismaalit 43-42

Cocksin maalintekijät:
Teemu Tamminen 5, Gheorghe Safronii 4, Kristo Järve 3, Nico Rönnberg 3, Kristian Jansson 3, Antti Rogenbaum 1

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk