Cocks ja Solvallan Urheiluopisto laajamittaiseen yhteistyöhön

Riihimäen Cocks ja Folkhälsan Utbildning (Solvallan Urheiluopisto) ovat solmineet laajamittaisen yhteistyösopimuksen. Folkhälsan Utbildningnin hallinnoima Solvallan Urheiluopisto toimii mm. Suomen Käsipalloliiton valmennuskeskuksena.

Solvallasta tulee Kukko – Trainingcenter, jossa Cocksin junioreita leiritetään, testataan ja koulutetaan urheilijanpolulla eteenpäin. Sopimukseen liittyy myös miesten edustusjoukkueen testaaminen ja seuranta.

Yhteistyön ensisijainen tarkoitus on kehittää Riihimäen Cocksin urheilullista käsipallotoimintaa läpi urheilijapolun.

– Tulemme rakentamaan Cocksin kanssa heidän junioreilleen vahvan urheilijanpolun. 9-10-vuotiaiden harjoittelun teemaksi on nostettu ”opitaan harjoittelemaan” ja 11–14-vuotiaiden teema on ”kasva urheilijaksi”. A- ja B-junioreissa keskitytään voittajakulttuurin kehittämiseen ja siihen mitä huippu-urheilijan elämä tarkoittaa, sanoo Folkhälsan Utbildningin valmennuspäällikkö Thomas Asp.

Solvalla_urheiluopisto

Solvallan urheiluopisto.

Toisena tärkeänä tarkoituksena on tarjota Riihimäen Cocksin valmentajille koulutusta ja mentorointia. Tavoitteena on luoda Cocksin valmentajanpolku.

– Tulemme järjestämään Cocksin juniorivalmentajille erilaisia koulutustilaisuuksia kuten workshop-tapahtumia erilaisten teemojen ympärillä sekä kehityskeskusteluja valmentajien ohjaamista harjoituksista ja leiriohjelman läpiviennistä, jatkaa Asp.

Yhteistyö mahdollistaa vahvasti jäsenmääräänsä kasvattaneelle Riihimäen Cocksille monipuolisia leiri-, valmennus- ja koulutusolosuhteita Solvallan Urheiluopistolla.

– Kausi 2013 – 2014 oli seurassamme kasvun aikaa. Kasvoimme sekä urheilullisesti että jäsenmäärällisesti. Neuvottelimme muutaman yhteistyötahon kanssa, mutta Solvallan kanssa huomasimme nopeasti, että he aidosti haluavat panostaa yhteistyöhön kanssamme, ollen näin meille paras vaihtoehto, kommentoi seuran junioripäällikkö, Jaakko Horelli, tuoretta sopimusta.

Solvallan myynti- ja kehitysjohtaja Tomi Puikkonen iloitsi sopimuksen synnystä.

– Olemme erittäin iloisia sopimuksesta ja teimme paljon töitä sen eteen. Strategisesti tämä oli tärkeä sopimus myös meille, jotta säilytämme statuksen Suomen parhaana käsipalloharjoituskeskuksena, Puikkonen tähdentää.

Solvalla on toiminut vuodesta 2011 Suomen Käsipalloliiton harjoituskeskuksena ja allekirjoitetun sopimuksen myötä seuratyöskentely tuo syvyyttä myös tähän yhteistyöhön.

– Cocks on edelläkävijä seuratoiminnassa ja haluamme olla heidän kanssaan rakentamassa parempaa sekä riihimäkeläistä että suomalaista käsipalloa, Puikkonen vakuuttaa.

Sopimus tulee palvelemaan laajalti suomalaista käsipalloilua, jossa urheilija- ja valmentajapolut ovat rakennettu käsipalloilijoita ajatellen.

– Vaikka käsipallo on monen koulun liikuntatunteihin kuuluvat laji, sen todellisia osaajia on harvassa. Urheiluopistoyhteistyöllä haluamme vahvistaa käsipalloilun asemaa suomalaisessa liikuntakulttuurissa ja mahdollistaa juuri käsipalloilulle olennaisten valmennusmenetelmien kehittymistä, valottaa Riihimäen Cocksin toiminnanjohtaja, Ringa Ropo.

– Haluamme myös luoda urheilijoille positiivisen tunteen. Kun riihimäkeläinen käsipalloilija tulee meille leirille, hän huomaa tulleensa Kukko-Trainingcenteriin, Tomi Puikkonen hehkuttaa.

Solvallan tavoitteena on jatkaa panostustaan käsipalloon ja odotettavissa on tulevaisuudessa myös uusia kumppanuussopimuksia. Nyt allekirjoitetun sopimuksen tavoitteena on tehdä parempia urheilijoita, tarjota kattavat testauspalvelut ja olosuhteet sekä junioreille että aikuisille huippu-urheilijoille, sekä tarjota lisäsisältöä valmennukseen. Sopijaosapuolien markkinointiyhteistyöhön on liitetty kokonaisuus myös työhyvinvointia koskien.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk