Christou nauttii vastuusta West-maalilla

HC Westin lupaava nuori maalivahti Theodotos Christou on ollut joukkueen ykköstorjuja kuluvalla kaudella ja kauniaislaisten viimeinen lukko haluaa ansaita paikan maajoukkueessa ja päästä pelaamaan ulkomaille. Lähin tavoite on kuitenkin menestyminen Westin kanssa kuluvalla kaudella.

20-vuotias ”Toto” Christou nauttii asemastaan joukkueessa. Aiemmin hän on Suomessa edustanut myös Cocksia ja Atlasta.

– Ainakin tähän asti olen päässyt pelaamaan paljon. Joukkueessa on terve ja hyvä kilpailuhenki maalivahtien kesken. Se kehittää, sanoo eteläruotsalaisessa IFK Ystadissa käsipallon aloittanut Christou Länsiväylän haastattelussa.

– Kaikissa seuroissa, joissa olen pelannut, olen oppinut. Suurin vaikutus on ollut IFK Ystadissa, jossa sain maalivahtivalmennusta. Westissä olen päässyt pelaamaan runsaasti. Se on paras tapa kehittyä, sanoo Paralimnissa Kyproksella syntynyt veskari.

Christou pitää valtteinaan kontrasyöttöjä ja rauhallisuutta. Eniten kehitettävää on puolustuksen ohjaamisessa.

- Nopeutta pitäisi parantaa paljon.

Christoun mielestä Westin valmennus on ammattimaista ja Suomen parasta. Hän uskoo, että joukkue sijoittuu kärkikolmikkoon runkosarjan päätteeksi. Pelaaja kehuu hyvää joukkuehenkeä ja treenimotivaatiota. Tavoitteena on parantaa viime kauden suoritusta.

– Heikkoutena on liian pieni rinki, ei ole oikein varaa loukkaantumisille…

Mitkä ovat mukavimmat vastustajat SM-liigassa?

– Cocks ja Dicken. Kärkikamppailut ovat parhaita, sanoo lupaava maalivahti.

Koko haastattelu Länsiväylän verkkosivuilla: http://www.lansivayla.fi/artikkeli/273443-kyproksella-syntynyt-%E2%80%9Dtoto%E2%80%9D-tukkii-westin-maalinsuun

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk