Boris Dvoršek aloittaa Cocksin päävalmentajana heinäkuussa

Riihimäen Cocksin miesten edustusjoukkueen päävalmentajana aloittaa heinäkuussa kroatialainen Boris Dvoršek.

Dvoršek valmensi kaudella 2017-18 SM-liigajoukkue PIF:iä, mutta joutui perheenjäsenen terveydentilan vuoksi jättämään pestin kesken. Nyt hän palaa 2+2-vuotisella sopimuksella Suomeen Cocksin päävalmentajan pestiin.

Dvoršek on valmentanut menestyksekkäästi niin junioreita, naisia kuin miehiäkin korkeimmalla sarjatasolla sekä kotimaassaan Kroatiassa että kansainvälisillä kentillä. Hänen merkittävimpiin saavutuksiinsa kuuluvat kaksi Kroatian mestaruutta (2013, 2014) sekä Kroatian naisten maajoukkueen apuvalmentajana joukkueen luotsaaminen EM-kisoissa 2010 yhdeksänneksi, MM-kisoissa 2011 seitsemänneksi ja vuoden 2012 Lontoon olympialaisissa kuudenneksi. Kaksi edellistä kautta Dvoršek on valmentanut Italiassa Bolzanon edustusjoukkuetta.
Tavoitimme Dvoršekin Italiasta, jossa hän on koronapandemian vuoksi eristyksissä.

– Haluan ensinnäkin kiittää isosti Jari Viitaa sekä seuraa luottamuksesta ja mahdollisuudesta valmentaa niinkin isoa joukkuetta kuin Cocks, Dvoršek sanoo Cocksin verkkosivuilla.

– Cocks on hieno seura ja käsipallobrändi Suomessa ja Euroopassa. Uskon, että yhteistyömme onnistuu seuraavalla jaksolla.

Suomeen Dvoršek palaa mielellään.

– Pidän maastanne ja viihdyin Paraisillakin. PIF:n valmentajana seurasin Cocksia tarkasti: Cocks erottui muista SM-liigan joukkueista, oli erilainen ja nyt minä saan olla mukana, se on hienoa!

Dvoršekin tavoitteet ja arvot ovat samat kuin seurankin, ja siksi hän valitsikin tulla Riihimäelle.

– Olen optimisti ja minulla on voittaja-asenne. Toivon voivani tuoda tätä asennetta joukkueeseenkin. Kun kaksi vuotta sitten tulin Italiaan, Bolzano ei ollut voittanut muutamaan kauteen. Aloitimme uuden ajanjakson: minä uutena valmentajana, kuusi uutta pelaajaa yhdeksän lähteneen tilalla. Kahdessa vuodessa rohmusimme kaikki pokaalit, neljä neljästä.

– Cocksissa haluamme olla Suomen paras joukkue niin liigassa kuin cupissa, haluamme olla parhaiden joukossa Baltiassa ja menestyä Euroopassa.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk