Karjaa

BK-46:n nuoret tähdet uusien haasteiden perään

Karjaan BK-46, menettää kaksi nuorta vastuunkantajaa muihin seuroihin. Sekä Oscar Kihlstedt että Nico Rönnberg, lähtee uusiin ympyröihin ensi kaudeksi.

19-vuotias Kihlstedt siirtyy Norjan I-divisioonassa pelaavan Stord IL:n riveihin. Sopimus on kolmevuotinen, jonka mukaan pelaajalla on sopimuksen purkumahdollisuus jokaisen kauden päätteeksi.

-Neuvotteluja käytiin muutama viikko jonka jälkeen pääsimme sopimukseen. Päävalmentaja Vidar Gjesdal on tuttu juniorimaajoukkueympyröistä, ja yksi suurimmista yksittäisistä syistä haluuni liittyä joukkueeseen, Kihlstedt kertoi Västra-nylandille.

Seura putosi kuluneen kauden päätteeksi pääsarjasta ja nousu takaisin on ykkösprioriteetti. Siinä projektissa nuorelle suomalaiselle on kaavailtu merkittävä rooli. Joukkueen muut ulkomaalaispelaajat ovat tanskalaisveskari Mikael Sögaard ja ruotsalainen pelintekijä Nils-Kristian Blom.

-Uskon olevani fyysisesti valmis ja pärjääväni voimassa. Teknisellä ja taktisella osa-alueella uskon voivani kehittyä valtavasti. Tietysti on myös haasteellista muuttaa pois kotoisista ympyröistä, ja ottaa vastuuta itsestään myös siviilipuolella.

BK:n puheenjohtaja Jan Silen otti tiedon vastaan kaksijakoisin tunnelmin.

-Se on tietysti suuri isku BK-46:lle, Oscar jättää ison aukon joka on vaikea täyttää. Toivon tietysti hänelle kaikkea hyvää, tie tähän pisteeseen on ollut pitkä ja Oscar on tehnyt paljon töitä unelman saavuttamiseksi. Onhan se myös BK:lle meriitti että on pystynyt kasvattamaan kansainväliset mitat täyttävän pelaajan, Silen toteaa Västra-nylandissa.

BK-46:ssa lähes koko viime kauden kultaisia shortseja pitänyt Nico Rönnberg vaihtaa rakkaan vihollisen, SIF:n paitaan ensi kaudeksi. Kaj Kekin valmennuksessa Nico näkee SM-liigan voittamisen mahdollisena ja erinomaiset kehittymisen edellytykset pelaajana.P90 ja P92 maajoukkueiden vakiokalustoon kuuluva maalitykki, pukee Siuntion keltavihreät värit päälleen vuoden sopimuksella.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk