Karjaa

BK-46 suurten muutosten edessä

BK-46:n päättyneen kauden joukkueesta merkittävä osa on joko jättänyt tai jättämässä seuran. Samalla kuitenkin Karjaalla rakennetaan joukkuetta kaudelle 2014-15, vaikka seurajohto myöntääkin tilanteen melkoisen haasteelliseksi.

Päättyneen kauden joukkueesta Oliver Helander, Robin Karlsson, Theo Westerlund ja Sebastian Säkkinen sekä viimeisimpänä Jasper Hellberg ovat vahvistaneet lähtönsä joukkueesta. Myös Oscar Udd on näillä näkymin lähtökuopissa.

BK-puheenjohtaja Jan Silén toteaa loppukevään olleen vaikea.

– Valitettavasti on vain niin, että ajat muuttuvat. Aiemmin pelaaja saattoi pelata 15 vuotta BK:ssa ja se oli hyvä, mutta nykyään pelaajat liikkuvat paljon enemmän. Iso ero on siinä, että tämä koskee myös nuoria pelaajia. Sen päälle tulee tietysti kaikki mitä opinnot ja työt muilla paikkakunnilla sisältävät, Silén sanoo Västra Nylandissa.

– Se että pärjäämme hyvin A-junioreissa vuosi toisensa jälkeen osoittaa, että teemme paljon asioita oikein ja siitä on syytä olla ylpeä. Jos pelaaja sitten päättää lähteä, emme lopulta voi asialle paljon mitään. Jos nuori pelaaja haluaa lähteä kokeilemaan siipiään ulkomailla, on se asia jonka ymmärrämme oikein hyvin.

Positiivisella puolella on se, että päävalmentaja Christer Lundqvistin jatkosta sovittiin aikaisessa vaiheessa ja avainpelaajista Mario Karuse on jo allekirjoittanut jatkosopimuksen. Joukkueen kokoaminen jatkuu paraikaa ja tavoitteena on saada ryhmä kasaan kesäkuun loppuun mennessä.

– Antakaa meille vain vähän aikaa. Totta kai tämä on haaste, mutta olen täysin varma siitä että meillä on joukkue, joka syksyllä pelaa SM-liigaa. Tietysti koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu, mutta en näe mitään vaihtoehtoa, Silén painottaa.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk