BK-46 luopuu European Cupista – koronahaaste nousi liian suureksi

On kulunut 18 vuotta siitä, kun BK-46 viimeksi osallistui EHF:n European Cupiin. Miesten joukkue pärjäsi hyvin kaudella 2020–2021, joten hallitus päätti ilmoittaa joukkueen mukaan European Cupiin kaudelle 2021–2022.

BK tiesi kyllä jo päätöshetkellä, että korona tulee mahdollisesti aiheuttamaan haasteita, mutta päätti silti ottaa riskin.

Miesten joukkueen menestyksen ansiosta Suomen cupissa ja SM-sarjassa BK vapautettiin European Cupin ensimmäiseltä kierrokselta. Ensimmäisen kierroksen arvonta johti siihen, että SGAU-Saratov – SG Insignis ottelun voittaja tulisi haastamaan karjaalaiset toisella kierroksella. SGAU-Saratov suoriutui voittajaksi, joten yhden kotiottelun ja yhden Venäjällä pelattavan ottelun suunnittelut polkaistiin käyntiin.

BK-46:n hallitus oli aloittanut suunnittelun venäläisjoukkueen vierailun tiimoilta Karjaalla, mutta koronan vaikutukset sekoittivat pakkaa aika paljon, joten BK ehdotti, että kumpikin ottelu pelattaisiin Karjaalla ja seura avustaisi järjestelyissä, mutta siihen vastustaja ei suostunut.

Seuran hallitus pyrki myös selvittämään matkajärjestelyt koronasta kärsivälle Venäjälle, mutta näistä aikeista jouduttiin valitettavasti luopumaan, sillä joukkue olisi joutunut jäämään karanteeniin, ja koska se ei ollut vaihtoehtona, hallitus päätti tarjota SGAU Saratoville WO:n (walk over).

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk