BK-46 –legenda odottaa kovaa nousutaistelua ensi kaudella

BK-46:n päätös luopua SM-liigapaikastaan ja pelata ensi kaudella 1. divisioonassa on herättänyt ristiriitaisia tunteita perinteisellä käsipallopaikkakunnalla Karjaalla. Uuden rakentamista ja nousua takaisin SM-liigaan ei välttämättä pidetä ihan helppona sitäkään.

BK-legendoihin ehdottomasti lukeutuva Peter Kihlstedt pelasi omalla urallaan 14 kautta seuran ykkösjoukkueen riveissä ja on sen jälkeen toiminut monilla tasoilla valmentajana. Kihlstedt kuvaa Västra Nylandissa tapahtunutta katastrofiksi, jota ei olisi saanut tapahtua.

Pääsyy päätöksen takana oli pelaajapako joukkueesta ja nyt BK hakee uutta alkua pitkälti omiin junioreihin pohjautuvalla ryhmällä. Nousu takaisin liigaan ei Kihlstedtin mukaan välttämättä ole ihan helppo juttu.

– Ei se tuosta vain käy. Akilles haluaa myös nousta, HIK panostaa ja myös KyIF on taistelemassa kärkisijoita, Kihlstedt sanoi lehdelle.

Hyviäkin puolia Kihlstedt onnistuu tilanteesta kuitenkin löytämään.

– En usko että nähdään samanlaisen määrän pelaajia jättävän seuran, tämä tuli hiukan yllättäen. Siirtojen taustalla on monesti ollut peliaika ja nyt ainakin omat juniorit pääsevät pelaamaan.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk