Atlas Vantaa hikoillut kesäharjoituksissa

Atlas Vantaan pelaajat ovat vuodattaneet litrakaupalla hikeä Malminkartanon jätemäen maastossa uuden kuntovalmentajan, mutta muuten perin tutun miehen Ken Sireniuksen vetämissä kesätreeneissä.

Peruskuntoharjoittelu alkoi touko-kesäkuussa, ja pienen tauon jälkeen tällä viikolla oltiin taas tositoimissa: kolme peliharjoitusta Solvallan urheiluopiston salissa ja kaksi hienvuodatustreeniä Malminkartanossa. Viikko huipentui kauden epäviralliseen kilpailuavaukseen lauantaina 8. elokuuta, kun ohjelmassa oli jo aamusta käynnistyvä rantakäsisturnaus Lauttasaaressa.

Ensi viikolla tapahtuu paluu normaaliin, kun tuttu Myyrmäen urheilutalo avaa ovensa.

– Ainahan kesäharjoittelu on ollut rankkaa, mutta Ken on tuonut siihen omaa tietouttaan. Kesäharjoittelu on ollut erilaista kuin aikaisemmin, Atlas Vantaan kokeneeseen kaartiin kuuluva Kenneth Åstrand sanoo seuran verkkosivuilla.

Uutuutena on ollut jykevien kumivöitten käyttö, jolla pyritään vahvistamaan lihaksistoa tasapuolisesti. Venyvät vyöt ovat saaneet kyytiä niin tasamaalla kuin möngittäessä eri asennoissa ylämäkeen.

Oma lukunsa on ollut loikkiminen Malminkartanon lähes 500 rappusta käsittävässä mäessä.

– Raskasta on ollut, mutta se on tehnyt hyvää koko porukalle, Åstrand sanoi.

Peruskunnon parantaminen onkin yksi avainasioista liigamitaleita ja cupmenestystä tavoittelevalle joukkueelle. Viime kaudella näki muutamaan otteeseeni, että 5-10 viimeisen minuutin aikana väsymys yllätti, samalla vintti pimeni, ja tärkeitä pinnoja valui vastustajalle.

– Vahvan peruskunnon rakentaminen ei ole hetken juttu. Se vaatii aikaa ja myös malttia, Sirenius sanoi.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk