HIFK vei trillerin ja kiristi ylemmän jatkosarjan tilannetta

HIFK:n ja BK-46:n torstainen ylemmän jatkosarjan ottelu muodostui melkoiseksi jännitysnäytelmäksi, jonka HIFK vei lopulta nimiinsä.

Ottelun avausjakso oli kaikkineen erittäin tasainen. HIFK oli hienokseltaan niskan päässä jakson avauspuoliskolla ja BK-46 jälkimmäisellä. Tauolle Helsingin Urheilutalolla mentiin lopulta kuitenkin tasanumeroissa.

Toinen jakso eteni tasaisena, joskin BK:lla oli hienoinen ote ottelusta pitkään. Viimeisen viisiminuuttisen käynnistyessä HIFK siirtyi kuitenkin ensi kertaa johtoon toisella jaksolla ja piti johtonsa niukasti loppuun saakka.

HIFK:n voitto ja GrIFK:n tappio Cocksille merkitsevät sitä, että ylemmän jatkosarjan sijat 2.-4. ratkaistaan jatkosarjan päätöskierroksella lauantaina.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishinille kaksi pistettä merkitsi paljon enemmän kuin vain kahta pistettä.

– Tämä voitto oli erittäin tärkeä varsinkin henkisesti, kun saimme kauden ensimmäisen voiton BK:sta. Ikävää että menetimme lisää pelaajia, mutta se vain tiivisti joukkueen yhteispeliä. Kaikki taistelivat juuri sillä tavalla kuin oli tarkoitus, ja ottelu oli erinomainen lämmittely pudotuspelejä varten.

– Tänään olen ylpeä tavasta, jolla saimme pelattua koko ottelun, Grinishin suitsutti.

Ottelun parhaana pelaajana palkittu HIFK:n Viktor Grönmark antoi myös tunnustusta koko joukkueelle.

– Sujuihan omakin peli hyvin, mutta tänään oli upea taisteluvoitto koko jengiltä. Jokaisella riitti tahtoa loppuun saakka, ja saimme vihdoin juhlia voittoa BK:sta, Grönmark iloitsi.

BK-46:n päävalmentajan Andreas Rönnbergin mietteet olivat huomattavasti happamempia.

– Peli sujui tänään huonosti meidän kannalta. hIFK:lta puuttui pelaajia, mutta oma panos ei ollut tarpeeksi hyvä. Omastakin jengistä oli miehiä sivussa, mutta mielestäni BK:n materiaali oli laajempi kuin HIFK:lla, Rönnberg tuumi.

– Pelissä oli paljon parannettavaa, puolustuksessa puuttui intensiteetti ja aggressiivisuus. Omissa paikoissa teimme virheitä, hyökkäyksistä tuli liikaa ohiheittoja tai tolppia. Pistämällä pallot sisään olisimme voittaneet tämän ottelun, mutta tänään asenne ei ollut oikealla tasolla. Nyt HIFK taisteli kovasti ja pelasi meitä paremmin.

HIFK – BK-46 29-28 (14-14)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK. Viktor Grönmark 10, Vladimir Knopinskii 8 (1), Jakob Meinander 4, Evgeny Semenov 3, Aliaksandr Tsitou 1, Bogdan Klepa 1, Joel Hagström 1, Samuel Elmvik 1
BK-46: Jac Karlsson 9 (4), Ihor Skyba 5, Robin Sjöman 4, Sebastian Säkkinen 3, Oliver Nordlund 3, Jonathan Roos 2, Miska Henriksson 1, Jonathan Ekman 1

Tähtipelaajat
Viktor Grönmark HIFK 3
Vladimir Knopinskii HIFK 2
Jac Karlsson BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Aliaksandr Tsitou 1 x 2 min, Antti Koskela 2 x 2 min, Evgeny Semenov 1 x 2 min, Nicolas Reenpää 1 x 2 min, Samuel Elmvik 1 x 2 min
BK-46. Ihor Skyba 2 x 2 min, Miska Henriksson 1 x 2 min, Sebastian Säkkinen 1 x 2 min

Erotuomarit: Mikael Lindroos – Jan-Erik Leandersson

Yleisöä: 132

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk