HIFK sinetöi paikkansa ylemmässä jatkosarjassa

HIFK ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan kaatoi ÅIFK:n lauantaina kotonaan ja varmisti runkosarjan neljännen sijan.

HIFK nykäisi alkuun 4-0-johdon, mutta ÅIFK löysi rytmin nopeasti ja pääsi peliin mukaan. Avausjakso mentiin kuitenkin kaikkineen isäntien komennossa, mutta HIFK:n johto tauolle mentäessä oli vain kaksi maalia.

Ratkaisu nähtiin heti tauon jälkeen, kun HIFK vei toisen jakson ensimmäisen kahdeksanminuuttisen puhtaasti 7-0. ÅIFK ei pystynyt enää nousemaan taisteluun voitosta ja HIFK vei pisteet lopulta vakuuttavasti.

HIFK.n päävalmentaja Rostislav Grinishin näki toisen jakson ratkaisseen ja oli tyytyväinen voittoon.

– Ekalla jaksolla puolustuksemme ei ollut aivan terässä, mutta teimme muutoksia toiselle puoliajalle ja saimme pelin kulkemaan paremmin. Olen tyytyväinen voitosta, koska saimme tärkeät pisteet ylemmän jatkosarjan varmistamiseksi, Grinishin painotti.

ÅIFK-luotsi Aku Kuusisto myönsi, että jaat alkoivat painaa tauon jälkeen monestakin syystä.

– Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme ja taistelimme erinomaisesti. Kentällä oli tänään paljon nuoria pelaajia, jotka pärjäävät hienosti liigassa. Vain kaksi ei tänään oikein tempossa pysynyt, ja menetimme pari 9m-pelaajaa ekalla jaksolla. Toisella jaksolla polttoaine loppui ja HIFK oli parempi.

Parhaan pelaajan tittelin ottelussa napannut, kymmenen maalia heittänyt HIFK:n Viktor Grönmark oli kaikin puolin tyytyväinen.

– Tänään oli hyvä peli, pelasimme tiiviisti joukkueena ja oli kivaa voittaa. Ensimmäisellä jaksolla emme oikein saaneet otetta Åbon viivapelaajista, mutta toisella jaksolla puolustus sujui paremmin, Grönmark kertasi.

HIFK – ÅIFK 35-25 (14-12)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK. Viktor Grönmark 10, Rui Rolo 9, Vladimir Knopinskii 5 (3), Oscar Udd 4, Joel Hagström 3, Evgeny Semenov 1, Nicolas Reenpää 1, Jakob Meinander 1, Vili Leppänen 1
ÅIFK. Aleksandar Trenchevski 11, Wilhelm Hammarberg 5, Robin Keto 4 (1), Cajus Maskula 2, Ilija Krstevski 2 (2), Niklas Manderoos 1

Tähtipelaajat
Viktor Grönmark HIFK 3
Bogdan Klepa HIFK 2
Rui Rolo HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Niclas Ahlgren 1 x 2 min, Oscar Udd 1 x 2 min, Rui Rolo 1 x 2 min, Viktor Grönmark 1 x 2 min
ÅIFK. Aleksandar Trenchevski 1 x 2 min, Cajus Maskula 1 x 2 min, Kuusisto Aku 1 x 2 min, Robin Keto 2 x 2 min

Erotuomarit: Jyri Björkman – Mikael Voionmaa

Yleisöä: 153

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk