HIFK haki arvokkaan voiton GrIFK:sta

HIFK otti kuluvan kauden ensimmäisen voittonsa GrIFK:sta haettuaan lauantaina pisteet Kauniaisista vakuuttavasti.

HIFK hallitsi ottelun avausjaksoa puoliväliin saakka. Tämän jälkeen GrIFK käänsi tilanteen hetkeksi edukseen ja taukoa kohden edettiin tasatahtia ja avausjakson päättyessä HIFK johti maalilla.

Tauon jälkeen HIFK alkoi vähitellen repiä eroa ja johti toisen jakson puolivälissä jo kuudella maalilla. Granin kiri jäi piippuun ja HIFK pystyi lopulta varmistamaan voittonsa suuremmitta vaikeuksitta.

Voitto nosti HIFK:n tiukasti mukaan taisteluun ylemmän jatkosarjan kakkossijastakin.

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman antoi kaimaseuralle täyden tunnustuksen.

– Onnittelut HIFK:lle, he pelasivat ja tekivät töitä tänään joukkueena ja taistelivat toistensa eteen joukkueelle. Me taas pelasimme täysin päin vastoin. Onhan meillä ollut hieman flunssaa joukkueessa ja kipeitä pelaajia, mutta sen taakse emme voi mennä. Onnittelut vielä HIFK:lle, Källman sanaili.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishinille voitto luonnollisesti maistui.

– Tänään oli tiukka ottelu niin kuin aina GrIFK:ta vastaan. Kolme aikaisemmin hävittyä ottelua Grania vastaan ollaan ehkä oltu hieman heikkoja, en tiedä.

– Hyvä valmistautuminen joukkueelta – fokuksena oli ottaa pisteet kotiin, kaikki pisteet ovat meille tärkeitä. Hyvä että voitettiin, onni oli meidän puolellamme tänään, Grinishin maiskutteli voittoa.

Ottelun parhaan pelaajan palkinnon kuittasi HIFK-maalivahti Bogdan Klepa.

– Kiinnostavia otteluita molemmille joukkueelle tällä hetkellä, kun ollaan menossa play-offeja päin. Me pelasimme kyllä hyvin tänään. Grani oli hyvä, mutta me oltiin parempia, Klepa summasi.

GrIFK – HIFK 21-29 (11-12)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Erik Åkermarck 4 (2), Gustav Svanbäck 3, Peik Sjöblom 3, Alexander Qvist 3, Anthony Hellakoski 3, Fredrik von Troil 2, Miro Koljonen 1, Kalle Kankaanpää 1, Fredrik Forss 1
HIFK: Viktor Grönmark 7, Jakob Meinander 5, Vladimir Knopinskii 5 (1), Oscar Udd 4 (1), Vili Leppänen 2, Aliaksandr Tsitou 1, Evgeny Semenov 1, Rui Rolo 1, Nicolas Reenpää 1, Bogdan Klepa 1, Joel Hagström 1

Tähtipelaajat
Bogdan Klepa HIFK 3
Viktor Grönmark HIFK 2
Alexander Qvist GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Fredrik Forss 1 x 2 min, Kalle Kankaanpää 1 x 2 min, Oscar Berglund 1 x 2 min
HIFK: Aliaksandr Tsitou 2 x 2 min, Jakob Meinander 1 x 2 min, Nicolas Reenpää 1 x 2 min, Vladimir Knopinskii 2 x 2 min

Erotuomarit: Sami Kinnari – Jan Helander

Yleisöä: 382

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk