Dicken taisteli hienosti – pronssimitalit silti GrIFK:lle

SM-liigan pronssimitaleiden kohtalo ratkaistiin torstaina Kauniaisissa. Dicken kukisti GrIFK:n niukasti, mutta kahden ottelun yhteismaaleissa Grani oli parempi ja kuittasi pronssit.

Ottelu alkoi erittäin tiukkana ja vähämaalisena. Kotijoukkue Grani alkoi saada ensin kiinni maalinteosta ja hivuttautui pieneen johtoon. Johto säilyi myös koko avausjakson lopun, vaikka mitään maalijuhlia ei kummaltakaan puolelta nähty jakson loppupuolellakaan.

Toisen jakson alussa Dicken puristi pelin tasoihin ja osoitti, että taistelu pronssista ei vielä ollut ohitse. Ottelu eteni tasaisena loppuun saakka, eikä Dicken pystynyt tarvittavaa voittomarginaalia nappaamaan, vaikka lopulta ottelun nimiinsä niukasti veikin.

Granin ensimmäisessä pronssiottelussa hankkima johtoasema kuitenkin riitti ja näin pronssia juhlitaan Kauniaisissa.

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman oli iloisella tuulella, vaikka kauden päätösottelu päättyikin tappioon. Pronssimitalit maistuivat.

– Viimeinen taistelu tälle kaudelle. Loistava taistelu kavereilta suoraan sanottuna. Ottelu oli haastava, Dicken antoi erittäin kovan vastuksen ja pelasi hyvin, joten tämä ottelu oli todellinen taistelu. Kaverit näyttivät jälleen 60 minuutin ajan, mistä heidät on tehty.

– Kokonaistulos ei ollut koskaan uhattuna, joskin hävisimme tämän pelin lopussa – mutta se oli vähemmän tärkeää, Källman muistutti.

Samaa hehkutti pronssiotteluissakin kentän kuninkaaksi noussut ja ottelun parhaana pelaajana palkittu Grani-maalivahti Patrik Roslander.

– Saimme työn tehtyä tänään ja se on pääasia. Suuret kiitokset kaikille, jotka tukivat meitä kauden aikana ja tuhannet kiitokset kaikille teille, jotka tulitte tänään ja annoitte meille sen ylimääräisen lisän, mikä tarvittiin, jotta saatiin pronssimitali varmistettua GrIFK:ille!

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius sai joukkueensa taistelemaan mitaleista loppuun saakka, mutta vastustaja oli myönnettävä paremmaksi.

– Onnittelut Grankulla IFK:lle pronssimitalin johdosta. He olivat meitä parempia kahden ottelun sarjassa ja ovat mitalinsa ansainneet. Sirenius tiivisti tosiasiat.

2. pronssiottelu:
GrIFK – Dicken 21-22 (11-8)
GrIFK vei pronssimitalit yhteismaalein 48-45.

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Gustav Svanbäck 5 (2), Peik Sjöblom 3, Miro Koljonen 3, Fredrik von Troil 2, Karim Mbembela 2, Jere Kantee 2 (1), Alexander Qvist 1, Kalle Kankaanpää 1, Fredrik Forss 1, Oscar Berglund 1
Dicken: Filip Söderlund 7 (3), Benjamin Peitsaro 6, Benny Broman 4, Roni Syrjälä 3, Armi Pärt 2

Tähtipelaajat
Patrik Roslander GrIFK 3
Filip Söderlund Dicken 2
Fredrik Forss GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Fredrik Forss 2 x 2 min, Karim Mbembela 1 x 2 min, Peik Sjöblom 1 x 2 min
Dicken: Armi Pärt 1 x 2 min

Erotuomarit: Johan Skogberg – Sami Kinnari

Yleisöä: 490

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk