Dicken puristi kolmannen voiton ja välieräpaikan

Dicken vei puolivälierien Stadin derbyjen kolmannenkin kohtaamisen ja varmisti välieräpaikan keskiviikon niukalla voitolla HIFK:sta.

Ottelun alku oli kaikkineen tasainen, vaikka Dicken oli hienokseltaan hallitsevampi osapuoli. Kymmenen minuuttia ennen taukoa eroa oli vain yksi maali, mutta tästä Dicken repäisi eron viiteen taukoon mennessä.

Toinen jakso eteni Dickenin johtaessa, mutta reilu kymmenen minuuttia ennen loppua HIFK puristi vain yhden osuman päähän. Dicken piti kuitenkin johtoasemastaan kiinni loppuun saakka ja vei ratkaisevan kolmannen voiton.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin oli arvattavan pettynyt kauden päättymiseen jo puolivälierissä ja suoraan lukemin 0-3.

– Pelimme oli tänäänkin vähemmän energistä kuin Dickenillä. Sen takia olimme jatkuvasti vähän perässä kaksinkamppailuissa. Henkisesti olisimme myös tarvinneet lisää voimia pelin kääntämiseksi ja voittojen saavuttamiseksi.

– Haluan onnitella Dickeniä hyvistä peleistä ja toivottaa menestystä jatkoon. Suuri kiitos IFK-yleisölle tästä kaudesta, ensi vuonna haemme parempaa tulosta, Grinishin summasi.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius oli puolestaan saanut viritettyä joukkonsa jälleen hyvään iskuun, mikä palkittiin voitolla.

– Tässäkin pelissä olen kiitollinen joukkueelle hyvästä valmistautumisesta. Onnistuimme kaikissa kolmessa pelissä puolustamaan koko ajan paremmin, silloinkin kun hyökkäyksissä tuli vaikeita hetkiä. Oman pelin kautta peli pysyi kasassa eikä IFK päässyt yhtä maalia lähemmäksi, Sirenius iloitsi.

Dickenin kokenut kaarti oli keskiviikkona keskiössä ja parhaan pelaajan tittelin nappasi maalivahti Tuomas Laitinen,.

– Saimme oman pelimme kauden parhaalle tasolle juuri näissä peleissä. Tiesimme että taitoa ja kokemusta löytyy, ja nyt IFK:ta vastaan saimme kaiken sen jätettyä kentälle. Jokaisessa pelissä olimme valmistautuneet hyvin ja saimme pidettyä otteen hallussa vaikeiden jaksojen aikana.

– Kaikki jengissä taistelivat voittojen hyväksi ja saimme lopulta sen tuloksen mitä haettiin, Laitinen säesti Sireniusta.

Välierissä Dicken saa vastaansa ylemmän jatkosarjan voittaneen Cocksin.

3. puolivälierä
HIFK – Dicken 22-26 (9-14)
Dicken välieriin voitoin 3-0.

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Rui Rolo 4, Vladimir Knopinskii 4 (2), André Udd 3, Evgeny Semenov 3, Viktor Grönmark 3, Jakob Meinander 2, Joel Hagström 2, Aliaksandr Tsitou 1
Dicken: Benny Broman 6, Benjamin Peitsaro 5, Timmy Thor 4, Joacim Broman 4, Filip Söderlund 3 (3), Roni Syrjälä 2, Armi Pärt 1, Anton Koskue 1

Tähtipelaajat
Tuomas Laitinen Dicken 3
Benny Broman Dicken 2
Joel Hagström HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Antti Koskela 2 x 2 min, Jakob Meinander 1 x 2 min, Oscar Udd 1 x 2 min
Dicken: Armi Pärt 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia, Jonatan Lehti 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Annette Nyberg

Yleisöä: 179

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk