Cocks avasi välieräsarjan voitolla

Cocks piti kiinni suosikin asemastaan välierien avausottelussa ja kukisti kotikentällään Dickenin, joka antoi kuitenkin hyvän vastuksen.

Torstain ottelun alku kulki Dickenin hallinnassa, mutta jakson puolivälin alla Cocks puristi pelin tasoihin ja pian tämän jälkeen myös edukseen. Tauolle mentäessä eroa kotijoukkueen hyväksi ei kuitenkaan ollut kuin kaksi maalia.

Tauon jälkeen ottelussa nähtiin kuitenkin käytännössä ratkaisu, kun Cocks repäisi eron nopeasti kahdeksaan maaliin. Suunnilleen samana ero myös säilyi loppuminuuteille saakka, kunnes Dicken pääsi hiukan kaunistelemaan numeroita, mutta Cocksin voitto ei ollut uhattuna enää.

Cocksin päävalmentaja Christophe Viennet oli tyytyväinen sarjan ensimmäisen ottelun voittoon.

– Oli tärkeää saada voitto tähän aikaan pelikaudesta. Pelasimme järkevästi, olimme ottaneet selvää vastustajan pelitavasta. Pelin aloitimme erittäin huonosti ja viimeiset viisi minuuttia olivat myös heikkoa peliä, mutta silloin peli oli jo voitettu, Viennet totesi.

– Olen tyytyväinen, että minulla on näin laaja pelaajaporukka ja sain peluutettua kaikkia. Näin säästyy voimia tärkeisiin loppupeleihin. Ja pelaajistahan joukkue koostuu.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius myönsi, että tauon jälkeen ottelussa tapahtui ratakaisu.

– Ikävästi toisen puoliajan alku oli meiltä hieman heikko. Päästimme Cocksin juoksemaan ja kontraamaan eroa. Tiettyjä osia pelistämme lähdemme korjaamaan ja samalla osaan saan olla tyytyväinen. Pää pystyssä jatkamme kohti keskiviikkoa, Sirenius vakuutti.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin yhdeksän maalia heittänyt Cocksin Luka Brkljacic.

– Tämä oli ihan hyvä peli. Alku tosin oli hieman outo, ei hyvää peliä. Viidentoista minuutin jälkeen saimme puolustuksen taas kuntoon ja maaleja vastustajan verkkoihin, Brkljacic ynnäili.

1. välierä:
Cocks – Dicken 30-26 (14-12)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Cocks: Luka Brkljacic 9 (3), Piotr Rybski 6, Teemu Tamminen 4, Davor Basaric 4, Pavel Duda 3, Vitalie Nenita 2, Teimuraz Orjonikidze 1, Nuno Martins Afonso Santos 1
Dicken: Armi Pärt 5, Benjamin Peitsaro 5, Filip Söderlund 4 (3), Roni Syrjälä 4, Carlo Granfors 2, Joacim Broman 2, Benny Broman 2, Timmy Thor 1, Anthon Nyström 1

Tähtipelaajat
Luka Brkljacic Cocks 3
Teemu Tamminen Cocks 2
Roni Syrjälä Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Cocks: Davor Basaric 2 x 2 min, Teemu Tamminen 1 x 2 min
Dicken. Filip Söderlund 2 x 2 min

Erotuomarit: Sami Kinnari – Johan Skogberg

Yleisöä: 389

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk