Kohti kautta: SIF

Viime kausi oli Siuntiossa haastava ja SIF jäikin pudotuspelien ulkopuolelle. Nyt joukkue hakee uutta potkua Jan Hagmanin johdolla.

Hagman siirtyi jo keväällä SIF:n peräsimeen naisten joukkueen päävalmentajan pallilta. Kokemusta toki on vuosien varrella kertynyt monesta valmennusroolista.

– On kulunut vähän aikaa siitä, kun valmensin miesten joukkuetta viimeksi – junnuja pojissa olen toki valmentanut. Ehkä ero naisten joukkueeseen on siinä, että miehet ovat enemmän valmiina vastaanottamaan erilaisia juttuja, Hagman miettii.

Vastaanottavaisuutta myös tarvitaan, sillä kauteen SIF lähtee melko lailla puhtaalta pöydältä. Joukkueeseen on nostettu tukku omia junioreita, mutta harjoituskausi on Hagmanin mukaan ollut hiukan rikkonainen.

– Aloitetaan nyt ihan alusta, meillä on nuori joukkue. Valitettavasti meillä on ollut vähän loukkaantumisia, eikä ole ollut porukkaa niin paljon treeneissä kuin pitäisi olla. Hyvä meininki joukkueessa kuitenkin on, Hagman sanoo.

SIF on tälläkin kaudella liikkeellä suhteellisen kapealla miehistöllä ja tämä on näkynyt kesälläkin poissaolojen myötä.

– Suurin haaste on siinä, että pelaajat pysyvät terveinä, kun materiaali ei ole niin leveä. Harjoituksissa pitäisi päästä pelaamaan kuudella kuutta vastaan. Neljä vastaan neljä – tai viisi vastaan viisi – ei ole ollenkaan sama asia.

Hagman tunnetaan valmentajana, jolla ainakin asenne on aina kohdillaan. Samaa asennetta hän pyrkii iskostamaan myös SIF:n pelaajiin.

– Yritän saada pelaajille halun voittaa, minun tehtäväni on saada joukkue motivoituneeksi siihen. Toivon että olemme tällä kaudella vaikeasti voitettava joukkue, Hagman linjaa.

SIF:
Kaudella 2021-22: 7., ei selvinnyt pudotuspeleihin

Tulleet pelaajat:
Dmytro Turchenko (HC Tallinn)
Liam Hagman (oma juniori)
Jooa Knaapinen (oma juniori)
Oliver Sandin (oma juniori)
Axel Sjöstedt (oma juniori)
Viktor Leino (oma juniori)
Jasper Nyberg (oma juniori)

Lähteneet pelaajat:
Gustav Svanbäck (GrIFK)
Thomas Lostedt (Dicken)
Benjamin Peitsaro (Dicken)
Ramus Lundell (lopettanut)

Avainsanat:

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk