Keskiviikkona kärkipään kamppailu ja Stadin derby

SM-liigan ohjelmassa on keskiviikkona 14.12. kaksi ottelua, toinen Kauniaisissa, toinen Helsingissä.

Kauniaisten Luolassa iskevät yhteen sarjakolmonen GrIFK ja sarjakakkonen BK-46. Kummallakin on alla tappio viikonlopulta – Grani taipui sarjakärki Cocksin vieraana ja BK puolestaan Norjassa EHF European Cupin ottelussa.

Joukkueet kohtasivat lokakuun lopulla Karjaalla ja tuolloin BK oli lähes ylivoimainen, mutta Grani oli toisaalta tuolloin liikkeellä hiukan siipirikkoisena. Helppo tehtävä ei kauniaislaisilla kuitenkaan ole nyt kotihallissa missään nimessä edessä.

SM-liigan marraskuun tähtipelaajaksi valitun Patrik Roslanderin mukaan BK-46 pelaa nopeaa peliä, jonka ansiosta se saa enemmän heittopaikkoja, mikä näkyy sitten myös taululla, ja juuri se tekee BK:sta Granille niin hankalan vastustajan.

– BK:han pelaa tällä hetkellä sellaista käsipalloa, joka ei ihan sovi meille. Se pelaa nopeaa käsistä ja he ottavat paljon ratkaisuja, välillä jopa huonoista paikoista. Jos vastustaja heittää paljon enemmän, heillä on enemmän maalintekopaikkoja – ja silloin ne yleensä tekee enemmän maaleja, kun jokaisella heitolla on 50% mahdollisuus, että pallo menee maaliin, Roslander toteaa Granin verkkosivuilla.

Illan toisessa ottelussa kamppaillaan paitsi Stadin herruudesta myös tiukasti paikasta ylempään jatkosarjaan oikeuttavasta neljännestä sijasta. kotijoukkue HIFK lähtee otteluun kahden pisteen etumatkan turvin vastustajaansa Dickeniin nähden. HIFK vei myös kauden ensimmäisen kohtaamisen Pirkkolassa nimiinsä kahden maalin erolla.

Dicken on kuitenkin saanut peliään koko ajan paremmin uomiinsa ja lähtee takuuvarmasti haastamaan isäntiään tiukasti Helsingin Urheilutalolle.

SM-liiga keskiviikkona 14.12.:
19.00 GrIFK – BK-46
20.00 HIFK – Dicken

Kaikki kauden ottelut suorina lähetyksinä SolidSportilla.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk