Jatkosarjat päätökseen lauantaina – suora välieräpaikka vielä avoinna

SM-liigan jatkosarjat kaudella 2022-23 pelataan päätökseen lauantaina ja ylemmässä jatkosarjassa riittää vielä paljon pelattavaa.

Cocks on ylemmän jatkosarjan ykkössijan jo varmistanut, mutta kolme muuta joukkuetta ovat vain pisteen sisällä päätöskierrokselle lähdettäessä.

Cocks isännöi neljännellä sijalla olevaa HIFK:ta, joka on vain pisteen päässä kakkossijasta. HIFK sijoittuu voitolla kakkoseksi ja suoraan välieriin, mikäli samaan aikaan BK-46 ja GrIFK pelaavat keskinäisessä ottelussaan tasan. Tällöin HIFK ja GrIFK päätyisivät tasapisteisiin ja siinä vertailussa HIFK vie voiton paremman keskinäisten otteluiden maalieron turvin. HIFK:n voitto nostaisi sen joka tapauksessa varmuudella ainakin kolmanneksi ja puolivälierävastustajaksi tulisi tällöin alemman jatkosarjan kakkonen SIF Dickenin sijasta.

Karjaalla panoksia on myös riittämiin. Mikäli HIFK ei voita toisaalla Cocksia, GrIFK:lle riittää pistekin kakkossijan ja suoran välieräpaikan varmistamiseen. BK-46 puolestaan kiilaisi voitolla ohi kauniaislaisten ja varmaan välieräpaikkaan, sillä tasatilanteessa HIFK:n kanssa, BK on edellä keskinäisten otteluiden vertailussa. Toisaalta tappio saattaa merkitä kummalle tahansa putoamista neljänneksikin.

BK:n päävalmentaja Andreas Rönnberg ei pidä kakkossijan saavuttamista sinänsä minään ensiarvoisen tärkeänä tavoitteena. Torstain tappio HIFK:lle mietitytti etenkin pelillisesti.

– Meidän osaltamme ei juuri nyt ole mitään väliä päädymmekö toiseksi, kolmanneksi tai neljänneksi. Meidän täytyy nyt katsoa peiliin. Ei kenestäkään ole tullut huonompaa käsipalloilijaa, mutta kyse on siitä, että meidän pitää tehdä töitä joukkueensa, Rönnberg sanoi Västra Nylandille.

Alemman jatkosarjan viimeisessä ottelussa ei enää sijoituksia jaeta. SIF varmisti kakkossijansa pelaamatta torstaina, kun ÅIFK kärsi tappion Dickenille. Turkulaisten kausi päättyy näin lauantaina Siuntiossa ja SIF puolestaan hakee hyvää virettä ensi viikolla alkaviin puolivälieriin.

SM-liiga lauantaina 18.3.:
Ylempi jatkosarja:
16.00 Cocks – HIFK
16.00 BK-46 – GrIFK
Alempi jatkosarja:
16.00 SIF – ÅIFK

Kaikki kauden ottelut suorina lähetyksinä HandisTV:ssä.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk