Dicken ryöväsi kotiedun

Dicken nappasi kauden avausvoittonsa HIFK:sta parhaaseen mahdolliseen saumaan, kun se voitti ensimmäisen puolivälieräottelun 25-20 (12-10).

Vaikka HIFK oli vienyt kaikki kolme edellisottelua nimiinsä, niin kaikissa voittomarginaali oli vain kaksi pistettä. Näinpä puolivälierästä saatettiin odottaa jälleen jännittävää eikä ottelu pettänyt.

Ensimmäisellä puoliajalla HIFK aloitti vahvemmin, mutta Dicken oli vahvempi lopussa nousten kahden maalin taukojohtoon. Kummallakaan joukkueella ei ollut kahta maalia isompaa johtoa missään vaiheessa puoliaikaa.

Toisen jakson alkuun Dicken tuli vahvasti ja sai repäistä pientä kaulaa. Filip Söderlundin ja Benjamin Peitsaron maaleilla Dicken karkasi ensimmäisen vartin aikana kuuden maalin johtoasemaan. HIFK ei löytänyt enää riittävän isoa kirivaihdetta ja näin Dicken nappasi kotiedun itselleen.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishinin mukaan HIFK ei ollut aivan parhaalla jalalla liikkeellä.

– Tänään Dicken tuli peliin odotetun nälkäisenä, ja meidän peli oli hieman väsynyttä. Joukkue ei ollut vielä tänään valmis taistelemaan voitosta, mutta jatkamme eteenpäin ja keskitymme seuraavaan peliin viiden ottelun sarjassa.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius suitsutti omiensa esitystä.

– Tänään olen tyytyväinen koko joukkueen tekemiseen. Kaikki pelaajat olivat saaneet hyvän latauksen päälle, ja paransimme otteita varsinkin puolustuksessa vielä pelin aikana. Saimme hyvät lähtökohdat lauantain kotipeliin ja sarjan jatkamiseen.

Ottelun parhaan pelaajan palkinnon pokannut Tuomas Laitinen hehkutti puolivälierien alkua.

– Saimme todella hyvän aloituksen sarjalle. Tänään puolustus piti kaikki IFK:n heittäjät kurissa ja auttoivat minua torjuntahommissa, onnistuimme joukkueena hienosti. Luulen, että toinen matsi lauantaina on vielä tiukempaa, kun IFK antaa kovemman vastuksen

HIFK-Dicken 20-25 (10-12)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Vladimir Knopinskii 7 (3), Evgeny Semenov 4, Joel Hagström 3, Oscar Udd 2, Jakob Meinander 2, Viktor Grönmark 2

Dicken: Filip Söderlund 8 (5), Armi Pärt 4, Benjamin Peitsaro 4, Roni Syrjälä 3, Joacim Broman 3, Timmy Thor 1, Anton Rémy 1, Benny Broman 1

Tähtipelaajat
Tuomas Laitinen Dicken 3
Filip Söderlund Dicken 2
Joel Hagström HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Evgeny Semenov 2 x 2 min, Nicolas Reenpää 2 x 2 min, Oscar Udd 1 x 2 min, Viktor Grönmark 1 x 2 min
Dicken: Armi Pärt 2 x 2 min, Timmy Thor 1 x 2 min

Erotuomarit: Sami Kinnari – Johan Skogberg

Yleisöä: 104

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk