HIFK väänsi pisteet ÅIFK:lta

HIFK jatkaa taistelua paikasta neljän parhaan joukossa kaadettuaan lauantaina ÅIFK:n kotonaan tiukan taiston jälkeen.

Ottelun avausjakso kulki alkuminuuteista saakka kotijoukkue HIFK:n hallinnassa, mutta mitään ratkaisevaa eroa isännät eivät saaneet repäistyä. Parhaimmillaan HIFK:n johto oli viisi maalia, mutta ÅIFK pysyi sinnikkäästi kannoilla.

Tauon jälkeen HIFK venytti eron uudestaan viiteen maaliin, mutta ÅIFK nousi nopeassa tahdissa vain maalin päähän. Lähemmäs turkulaiset eivät kuitenkaan päässeet ja HIFK nykäisi vielä kerran ja tällä kertaa ratkaisevasti.

HIFK:n päävalmentaja Jaakko Horelli korosti ennen muuta tuloksen merkitystä.

– Saimme otettua kaksi pistettä, mikä oli tärkeintä tästä matsista. Ottelu oli melko vaiherikas, mutta pystyimme tekemään tarvittavat stopit puolustuksessa ja saatiin kaivattu voitto, Horelli summasi.

ÅIFK:n päävalmentaja Aku Kuusisto harmitteli epätasaisuutta otteissa.

– Ensimmäisellä jaksolla puolustus oli heikko, mutta tauon jälkeen saimme sen toimimaan paremmin. Toisella puoliajalla asemahyökkäyksemme tyrehtyi, ja HIFK onnistui loppuhetkillä blokkaamaan useat vedoistamme. Pääsimme hetkeksi tasoihin toisella jaksolla, mutta emme saaneet käytettyä momentumia sen paremmin hyödyksi.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Vladimir Knopinskii.

– Ottelu oli todella raskas, mutta onnistuimme tekemään parhaamme. Tämä oli arvokas voitto, kiitokset koko joukkueelle ja kannattajillemme, Knopinskii totesi.

HIFK – ÅIFK 31-26 (18-15)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Vladimir Knopinskii 9, Viktor Gruzinskii 7, Viktor Grönmark 4, Antti Koskela 3, Dejan Karan 3, Evgeny Semenov 2 (1), Joel Hagström 2, Samuli Vihavainen 1
ÅIFK: Peik Sjöblom 5, Andreas Nyström 4 (3), Robin Mattsson 4, Isak Lehvonen 3, Santeri Maijala 2, Valto Kuusisto 2, Wilhelm Hammarberg 2, Valter Georgs 2, Elias Nyman 1, Kristian Jansson 1

Tähtipelaajat
Vladimir Knopinskii HIFK 3
Kalle Alander HIFK 2
Peik Sjöblom ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Aliaksandr Tsitou suora punainen kortti, Joel Hagström 1 x 2 min, Oscar Udd 1 x 2 min, Viktor Grönmark 1 x 2 min
ÅIFK: Eero Laine 1 x 2 min, Isak Lehvonen 1 x 2 min, Peik Sjöblom 1 x 2 min

Erotuomarit: Samuel Leandersson – Werneri Kivipato

Yleisöä: 56

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk