HIFK haki pisteet SIF:lta

SIF ja HIFK hakivat asetelmia SM-liigan alempaan jatkosarjaan runkosarjan päätösottelussaan, jonka HIFK vei nimiinsä.

Ottelu eteni tasaisena aina lukemiin 6-6 saakka, minkä jälkeen HIFK nykäisi nopeasti neljän maalin johdon ja otti tukevan otteen kamppailusta. Tauolle Fennia Arenalla mentiin viiden maalin vierasjohdossa.

HIFK piti otteestaan kiinni myös toisella jaksolla. Ero ei suuresti kasvanut, mutta SIF ei myöskään päässyt missään vaiheessa enää viittä maalia lähemmäs ja pisteet matkasivat lopulta vakuuttavasti HIFK:n matkaan.

SIF:n päävalmentaja Marcus Sjöstedt näki runsaastikin varaa parantaa, mutta syyt taustalla olivat selvät.

– Olimme hieman ruosteessa, meillä oli muutama pelaaja, joka ei ole pelannut pitkään aikaan. Sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä näkyi, että yhteispeli ei oikein suju.

– Hävisimme sellaisia taisteluita puolustuksessa, joita meidän ei tulisi hävitä, Vähän samaa hyökkäyksessä, pelaamme liian vaikeata peliä, olimme liian huonoja. HIFK rankaisi meitä virheistämme, Sjöstedt pui esitystä.

HIFK valmennuksesta Tomi Siven näki myös varaa parantaa, mutta voitto maistui.

– Pitkän tauon jälkeen oli kiva päästä taas pelaamaan. Pelin sisällä tuli aina välillä huonoja jaksoja, niitä täytyy pitää minimissään. Mutta me onnistuimme puolustuksessa välillä todella hyvin.

– Voitto on voitto, se on nyt tässä ehkä se tärkein, sitä me tultiin hakemaan. Oli kiva kundeille että päästiin pitkästä aikaa pelaamaan ja saatiin voitto.

Parhaan pelaajan tittelin nappasi nimiinsä HIFK:n Vladimir Knopinskii.

– Enemmän kuin kuukausi ilman pelejä, oli kiva päästä pelaamaan. Tämä peli oli todella tärkeä voittaa. Oli tiukka peli ja olen todella iloinen, että voitettiin, Knopinskii sanaili.

SIF – HIFK 25-32 (13-18)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
SIF: Vincent Voutilainen 6, Gustav Svanbäck 5, Benjamin Peitsaro 4, Anton Luuppala 4 (1), Niklas Sillman 2, Joonas Ahola 2, Oliver Lodenius 1 (1), Filip Churlevski 1
HIFK: Aliaksandr Tsitou 6, Vladimir Knopinskii 6, Dejan Karan 6 (3), Harri Loikala 4, Evgeny Semenov 3, Viktor Gruzinskii 3 (1), Viktor Grönmark 2, Onni Vepsäläinen 1, Joel Hagström 1

Tähtipelaajat
Vladimir Knopinskii HIFK 3
Bogdan Klepa HIFK 2
Vincent Voutilainen SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Anton Luuppala 1 x 2 min, Niklas Sillman 1 x 2 min
HIFK: Evgeny Semenov 1 x 2 min, Joel Hagström 1 x 2 min, Nicolas Reenpää 1 x 2 min, Viktor Gruzinskii 1 x 2 min

Erotuomarit: Magnus Roth – Jan Helander

Yleisöä: 0

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk