GrIFK kaatoi ÅIFK:n trillerissä

Kolmas SM-liigan puolivälieräottelu GrIFK:n ja ÅIFK:n välillä muodostui melkoiseksi jännitysnäytelmäksi, jossa isännät vetivät lopulta pidemmän korren.

Ottelu eteni tasaisena aina avausjakson puoliväliin saakka. Sen jälkeen åIFK alkoi saada paremmin otetta ja siirtyi johtoon. Tauolle Kauniaisissa mentiinkin vieraiden kolmen maalin johdossa.

ÅIFK piti johtoasemastaan kiinni tauon jälkeen, kunnes 47. minuutin kohdalla Grani nousi tasoihin ja paineli saman tien ohi. ÅIFK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan käänsi tilanteen vielä kerran edukseen, mutta kaksi viimeistä maalia merkittiin isännille ja sen myötä myös niukka voitto.

Voitto oli Granille kolmas puolivälieräsarjassa ja ratkaisi näin joukkueen etenemisen välieriin.

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman oli huojentunut ottelun jälkeen.

– No, se oli ylämäkeä monilla osa-alueilla, mutta kaverit osoittivat fantastista moraalia ja taistelun kautta puolustuksessa pääsimme takaisin peliin ja voitimme lopulta, Källman huokasi.

ÅIFK:n virkaveli Aku Kuusisto oli luonnollisesti pettynyt, kun hyvää esitystä ei palkittu voitolla ja edessä on kesälomalle lähtö.

– Juuri nyt olo on aika tyhjä ja ei ole aika syväanalyysille. Me aloitimme harjoittelun uuteen kauteen 16.3.2021 ja nyt se loppui. Meillä on ollut mahtavan sitoutunut porukka, jolle ainoa oikea palaute on nyt sanoa kiitos. Onnea Granille jatkoon, he ovat mitalinsa tänä keväänä ansainneet!

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin kokenut Granin maalivahti Patrik Roslander, joka nosti esiin ottelun tunnelman.

– Mahtavaa playoff-fiilistä tänään. Tältä pitää playoff-käsipallon näyttää!

3. puolivälierä:
GrIFK – ÅIFK 26-25 (11-14)

GrIFK välieriin otteluvoitoin 3-0.

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Jere Kantee 6 (4), Carl Weurlander 4, Patrik Lång 4, Robin Granlund 4, Kalle Kankaanpää 3, Fredrik Forss 2, Fredrik von Troil 1, Richard Sundberg 1, Miro Koljonen 1
ÅIFK: Peik Sjöblom 8, Aleksandar Trenchevski 5, Eero Laine 4 (4), Valter Georgs 3, Kristian Jansson 2, Wilhelm Hammarberg 2, Valto Kuusisto 1

Tähtipelaajat
Patrik Roslander GrIFK 3
Mirsad Tursunovic ÅIFK 2
Carl Weurlander GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Alexander Qvist 1 x 2 min, Fredrik Forss 2 x 2 min, Karim Mbembela 1 x 2 min, Richard Sundberg 1 x 2 min
ÅIFK: Aleksandar Trenchevski 1 x 2 min, Peik Sjöblom 1 x 2 min, Santeri Maijala 1 x 2 min, Valto Kuusisto 1 x 2 min

Erotuomarit: Mikael Lindroos – Johan Skogberg

Yleisöä: 188

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk