Dicken vei kärkikamppailun selkeästi nimiinsä

Dickenin vahva vire sai jatkoa lauantaina, kun BK-46 kaatui SM-liigan kärkikamppailussa vakuuttavin lukemin.

Dicken oli niskan päällä käytännössä koko avausjakson, sillä BK-46 ei johtanut ottelua kertaakaan. Vielä jakson puolivälin lähestyessä numerot olivat kuitenkin tasan 5-5. Jälkimmäinen 15-minuuttinen mentiin kuitenkin Dickenin tahdissa ja kotijohto oli tauolla neljä maalia.

Tauon jälkeen BK puristi eron kahteen maaliin, mutta jakson puolivälin alla Dicken alkoi tehdä lopullista eroa ja johti pian jo seitsemällä maalilla. BK:lta ei löytynyt enää uutta vaihdetta ja näin Dicken vei kamppailun nimiinsä lopulta vakuuttavalla erolla.

Valdar Noodla Dicken-valmennuksesta oli esitykseen kaikin puolin tyytyväinen ja toki syystäkin.

– Saatiin peli kulkemaan meidän määrittelemän rytmin mukaan, ja teimme onnistuneesti sovittuja asioita puolustuksessa. Mäkelä maalissa hoiti loput, Noodla tiivisti.

BK-46:n päävalmentaja Andreas Rönnberg ei selitellyt tappiota ja nosti hänkin esille Dicken-maalivahti Mikael Mäkelän hienon pelin.

– Tuntui että taivuimme liian helposti tänään. Hyökkäyspeliin olen kaikista pettynein, tuntui että kukaan ei tänään saanut tehtyä reikiä Mäkelään. Ei tuntunut olevan väliä ketkä kentällä tänään oli, kaikilta puuttui tahto ja usko. Meiltä puuttui johtohahmo päivän pelissä, Rönnberg harmitteli.

Ottelun parhaan pelaajan tittelin kuittasi nimiinsä ansaitusti Mäkelä.

– Sovimme kauden alla, että Pirkkola on vaikein kenttä liigassa hakea vieraspisteitä. Tänään me näytimme miksi, Mäkelä iloitsi.

Dicken – BK-46 27-18 (11-7)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Max Granlund 10, Anton Rémy 5, Benny Broman 4, Armi Pärt 2, Thomas Hollfast 2 (2), Joacim Broman 2, Filip Söderlund 1, Mikael Mäkelä 1
BK-46: Janne Korpimäki 4, Jonathan Ekman 4, Sebastian Säkkinen 3, Markus Viitkar 2, Jac Karlsson 2 (1), Oliver Nordlund 1, Albert Lindholm 1, Oscar Kihlstedt 1

Tähtipelaajat
Mikael Mäkelä Dicken 3
Max Granlund Dicken 2
Jonathan Ekman BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Anthon Nyström 1 x 2 min, Armi Pärt 1 x 2 min, Timmy Thor 1 x 2 min
BK-46: Miska Henriksson 2 x 2 min, Robin Sjöman 2 x 2 min

Erotuomarit: Teemu Kaulio – Jan-Erik Leandersson

Yleisöä: 155

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk