ÅIFK taisteli tärkeän voiton SIF:sta

SIF ja ÅIFK taistelivat tiukasti tärkeistä pisteistä alemmassa jatkosarjassa lauantaina ja pisteet matkasivat Turkuun, mutta vasta kovan kamppailun jälkeen.

Kotijoukkue SIF oli ottelussa hienokseltaan niskan päällä avausjakson puoliväliin saakka, mutta sen jälkeen ÅIFK otti komennon ja käänsi tilanteen edukseen. Tauolle Fennia Arenalla mentiin vieraiden kolmen maalin johdossa.

Tauon jälkeen SIF puristi ottelun tasoihin, mutta ei päässyt vieraistaan ohi. ÅIFK oli tekemässä uutta karkumatkaa, mutta SIF nousi vielä tasoihin ja kävi lyhyesti johdossakin. Ottelun loppuminuutit vei kuitenkin ÅIFK ja samalla tärkeät pisteet matkaansa.

Voiton myötä ÅIFK tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen puolivälieräpaikkaan ja sai samalla revanssin edellisessä kohtaamisessa SIF:lle kärsimälleen tappiolle.

SIF:n päävalmentaja Marcus Sjöstedt oli tyytyväinen siihen, että joukkue nousi vielä taistelemaan voitosta.

– Huomattavasti parempi toinen puoliaika. Puolustimme suht hyvin koko ottelun ajan. Toisella puoliajalla hyökkäyspeli toimi paremmin ja pääsimme heittopaikkoihin mutta heitot eivät ihan osuneet, Sjöstedt kertasi ottelua.

ÅIFK:n päävalmentaja Aku Kuusisto puolestaan iloitsi kahdesta pisteestä.

– Valtava taisteluvoitto, joka näyttää minkä takia on tärkeää, että meillä on näin iso rinki. Löytyi sieltä penkiltä ne tarvittavat avut voiton nappaamiseen. Tärkeät pisteet. Kuusisto riemuitsi.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin kentän komeimman maalimäärän kirjannut ÅIFK:n Niklas Manderoos.

– Pelattiin niin kuin suunniteltiin. Vaikea peli totta kai, kun tullaan vieraskentälle. Onneksi onnistuttiin tänään, Manderoos totesi tyytyväisenä.

SIF – ÅIFK 24-27 (8-11)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
SIF: Gustav Svanbäck 8 (1), Vincent Voutilainen 5, Benjamin Peitsaro 4 (1), Filip Churlevski 3, Daniel Walander 1, Niklas Sillman 1, Artur Ekman 1, Casper Aarnio 1
ÅIFK: Niklas Manderoos 12 (2), Peik Sjöblom 3, Andreas Nyström 3 (1), Isak Lehvonen 3, Aleksandar Trenchevski 2, Wilhelm Hammarberg 2, Kristian Jansson 1, Valter Georgs 1

Tähtipelaajat
Niklas Manderoos ÅIFK 3
Mika Malassu SIF 2
Peik Sjöblom ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Benjamin Peitsaro 1 x 2 min, suora punainen kortti, Casper Aarnio 1 x 2 min, Filip Churlevski 1 x 2 min
ÅIFK: Aleksandar Trenchevski 2 x 2 min, Niklas Manderoos 1 x 2 min, Valter Georgs 1 x 2 min

Erotuomarit: Mikael Voionmaa – Jyri Björkman

Yleisöä: 72

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk