Kohti finaaleja: BK-46 – Dicken

Kotimainen käsipallokausi 2021-22 huipentuu miesten SM-liigan finaaleihin. BK-46 ja Dicken aloittavat taistelun mestaruudesta lauantaina 7.5. ja mestari on selvillä viimeistään kaksi viikkoa myöhemmin lauantaina 21.5.

Vastakkain finaalissa asettuu kaksi kauden kiistatta parasta joukkuetta. BK-46 ja Dicken raivasivat tiensä suoraan välieriin ylemmästä jatkosarjasta ja kumpikin vei välieräsarjan nimiinsä puhtaasti 3-0, vaikka Cocks ja GrIFK hyvän vastuksen tarjosivatkin.

– Jäi hyvä tunne ja usko omaan tekemiseen, kiteytti Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg Grania vastaan pelatun välieräsarjan annin.

BK-46:n päävalmentaja Andreas Rönnbergin mukaan paine kasvaa samaa tahtia panosten kanssa.

– Henkinen puoli on loppupeleissä paljon tärkeämpi. Pelaajien pitää pystyä keskittymään aina seuraavaan tilanteeseen ottelussa, vaikka paine on kovempi.

Joukkueet ovat kauden aikana kohdanneet viidesti. Runkosarjassa voitot menivät tasan 1-1, mutta jatkosarjassa BK-46 vei nimiinsä kaikki kolme kohtaamista.

– Ei niillä ole mitään merkitystä. Tilanne on 0-0, kun ensimmäinen finaali alkaa, kuittaa Rönnberg.

– Samalta viivalta lähdetään, mutta kyllä BK on edellisten kohtaamisten perusteella ennakkosuosikki, Monnberg puolestaan toteaa.

Joukkueet joka tapauksessa tuntevat toisensa erittäin hyvin.

– Meidän vahvuutemme on yhteisen pitkän matkan aikana syntynyt kollektiivi. BK:lla puolestaan on leveä penkki ja välierissä eniten torjuntoja ottanut maalivahti ja eniten maaleja tehnyt kenttäpelaaja, Monnberg viittaa Mikael Heinoseen ja Nico Rönnbergiin.

BK-luotsi Rönnbergin arvio asetelmista on hyvin samansuuntainen.

– Meillä on leveämpi materiaali kuin Dickenille ja yksilöinä taitavia pelaajia, jotka pystyvät ratkaisemaan otteluita. Puolustuspelimme ja vastahyökkäyspelimme ovat aseita – ja totta kai kotiyleisömme, Rönnberg sanoo.

– Dickenin vahvuuksia ovat maalivahdit, se että joukkue on hyvin yhtenäinen ja lisäksi [Max] Granlundin heitot.

Yksi tekijä finaaleissa on varmuudella pelaajatilanne. Dickenillä on Monnbergin mukaan joitain poissaoloja ja kysymysmerkkejä, joita hän ei tarkemmin halua eritellä. Karjaalla puolestaan tilanne on suhteellisen hankala finaalien avauksen alla.

– Valitettavasti meillä oli perjantaina aamulla seitsemän pelaajaa kuumeessa kotona – ei kuitenkaan koronasta ole kyse. Toivottavasti saamme niin monta kuin mahdollista heistä mukaan jo avausfinaaliin, Rönnberg kertoi.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk