Kohti kautta: HIFK

HIFK lähtee uuteen kauteen jonkin verrankin uusiutuneella miehistöllä ja selkeänä tavoitteenaan parantaa viime kaudesta.

HIFK pääsi alemman jatkosarjan kautta juuri ja juuri puolivälieriin, jossa Dicken oli kuitenkin liian kova vastus. Päävalmentaja Jaakko Horelli myöntää, että parantamisen varaa viime kaudesta jäi.

– Oli varmasti pettymys ja todella vaikea kausi kaikenlaisten asioiden kanssa koronaa myöten, Horelli sanoo.

– Nyt meillä on aika lailla uusi joukkue ja olemme ehkä vähän aikataulusta jäljessä valmistautumisessa. Lähdetään nyt viikko viikolta etenemään kohti sitä, että pelaamme parempaa käsipalloa kuin viime kaudella.

HIFK:n paidassa nähdään uusina pelaajina SM-liigakentiltä tuttuja nimiä ja Horelli odottaa näiltä paljon – ja on myös vakuuttunut siitä, että paljon saadaan.

– Ennen kaikkea uskon, että puolustuspelaaminen tulee meillä olemaan aivan eri tasolla. Meille tulleet Tsitou ja Semenov ovat nimenomaan siellä päässä kenttää meritoituneita ja kovia pelaajia, jotka ovat myös jo nyt osoittaneet sen. En usko, että siellä päässä kenttää tulee ongelmia. Hyökkäyspelaaminen ja sen kehittäminen on sitten asia, jonka eteen pitää tehdä aika paljon töitä.

Horelli tähdentää, että parasta HIFK:ta tuskin ihan heti avauskierroksilla nähdään. Ratkaisun paikat ovat kuitenkin vasta ensi vuoden puolella ja silloin HIFK:nkin on määrä olla parhaimmillaan.

– Tavoite on kohti mitalipelejä ja se ei ehkä näy heti alkukaudesta, mutta mitä pidemmälle kausi etenee, niin toivottavasti nähdään nopeampi ja terävämpi IFK kuin viime kaudella, Horelli miettii.

– Tähtäin on keväässä ja tavoite on, että silloin ollaan siinä iskussa, että pystytään taistelemaan mitaleista.

HIFK

kaudella 2020-21: runkosarjan 5., alemman jatkosarjan 2., hävisi puolivälierissä Dickenille otteluvoitoin 0-2
kotiareena: Helsingin Urheilutalo

Tulleet pelaajat:
+ Evgeny Semenov (Cocks)
+ Aliaksandr Tsitou (Cocks)
+ Dejan Karan (Horta, POR)
+ Viktor Gruzinskii (PIF)

Lähteneet pelaajat:
– Kristian Jansson (ÅIFK)
– Niclas Ahlgren (Akilles)
– Georghe Safronii
– Jasse Kettunen (Atlas)
– Jonathan Juslin (Atlas)
– Samuel Alexandersson

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk