Tiivis viikonloppu SM-liigassa edessä

SM-liigan jatkosarjat jatkuvat jälleen lauantaina ja viikonloppuna pelataan myös runkosarjan rästiottelu HC Tallinn – Cocks.

Ylemmän jatkosarjan voitokkaasti avanneet Cocks ja BK-46 kohtaavat lauantaina cupin finaalin ”uusinnassa” – tosin tällä kertaa Riihimäellä. BK vei cupin nimiinsä, mutta Cocks osoitti jatkosarjana alkajaisiksi, että peli alkaa asettua uomiinsa, kun Dicken kaatui selkein numeroin.

– Olen varma, että vastassa on erilainen Cocks kuin viime lauantaina ja ennen kaikkea sisuuntuneempi Cocks. Emme ole tällä kaudella vielä voittaneet Riihimäellä ja nyt se sopisi hyvin, BK-luotsi Andreas Rönnberg totesi Västra Nylandille.

Samaan aikaa Kauniaisten Luolassa iskevät yhteen BK:lle jatkosarjan avauksessa suhteellisen niukasti taipunut GrIFK ja Dicken. Granin päävalmentaja Mikael Källman ei ollut omiensa esitykseen Karjaalla täysin tyytyväinen, mutta hyviäkin elementtejä löytyi.

– Juostiin kotiin erittäin hyvin eikä annettu BK:lle mahdollisuuksia kontrata. Richard Sundberg oli puolustuksessa erinomainen, ja hänelle on Dickeniäkin vastaan tiedossa iso rooli, Källman kaavailee Granin verkkosivuilla.

– Puolustuksessa oltava aggressiivisempia, kontriin pitää mennä paremmin koko joukkueen voimin – ollaan hyvä kontrajoukkue, jos juostaan. Hyökkäyksissä meidän on liikuttava enemmän. Ja tietysti maalivahtipelin on onnistuttava.

Vastustajan syömähampaat ovat Källmanilla hyvin tiedossa.

– Max Granlund ja Benny Broman muodostavat Dickenin hyökkäyspelin sielun, heiltä on saatava tila pois. Kookasta sentteriä Armi Pärtiä vastaan meillä on laittaa riittävästi kokoa. Ja vastaiskuihin heitä ei pidä päästää.

Alemmassa jatkosarjassa ÅIFK pääsee myös vauhtiin lauantaina, kun vierailulle saapuu jatkosarjan avauksessa selvän voiton SIF:sta hakenut HIFK. Runkosarjassa voitot menivät tasan, kun ÅIFK oli syyskuussa kotonaan parempi seitsemän maalin erolla ja HIFK kuittasi puntit tasan joulun alla Helsingissä viiden maalin voitollaan.

Viikonloppu jatkuu sunnuntaina Tallinnassa, kun HC Tallinn ja Cocks kohtaavat runkosarjan lopusta siirretyssä ottelussa. Eniten jännitettävää on Dickenillä ja BK-46:lla, sillä kaksikon lähtöpisteet jatkosarjan osalta ovat vielä avoinna. Mikäli Cocks voittaa, nousee BK-46 runkosarjan ykköseksi ja muilla tuloksilla ykkössija ja kolme lähtöpistettä ovat puolestaan Dickenin.

SM-liiga viikonloppuna:
La 12.2. klo 16.00 Cocks – BK-46 (ylempi js, VeikkausTV)
La 12.2. klo 16.00 GrIFK – Dicken (ylempi js)
La 12.2. klo 16.00 HIFK – ÅIFK (alempi js)
Su 13.2. klo 14.00 HC Tallinn – Cocks (runkos.)

Kauden kaikki ottelut suorana SolidSportilla.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk