Tiivis lauantai-iltapäivä edessä SM-liigassa

SM-liigan kauden 2021-22 runkosarja alkaa kääntyä loppusuoralleen ja lauantaina pelataan kolme tärkeää ottelua.

Ylemmän jatkosarjan paikan ovat jo varmistaneet Dicken, Cocks ja BK-46, joiden keskinäinen järjestys on kuitenkin vielä täysin avoinna. Neljännessä paikassa ylemmässä jatkosarjassa on tiukimmin kiinni GrIFK, joka voi sinetöidä neljännen sijansa jo lauantain otteluissa.

Lauantai käynnistyy Turusta, jossa vastakkain ovat ÅIFK ja SIF. Kumpikin tulee päätymään alempaan jatkosarjaan, mutta sijoituksista ja lähtöpisteistä käydään vielä kovaa kamppailua. SIF on ottanut kauden toistaiseksi ainoan voittonsa juuri ÅIFK:sta, kun numerot Siuntiossa puolitoista kuukautta sitten olivat 29-27. Kumpikin on kärsinyt poissaoloista ja tämä on näkynyt tuloksissa viime aikoina.

Kärkisijoista kamppaileva Cocks saa vastaansa HIFK:n. Cocksilla on alla kova European Leaguen ottelu viikolla, mutta riihimäkeläisillä ei matkustusrasitusta ole, kun viikon molemmat ottelut pelataan Cocks Areenalla. Joukkueitten kohtaaminen lokakuussa Helsingissä päättyi Cocksin selvään kahdeksan maalin voittoon, eikä suosikista nytkään ole epäselvyyttä.

HIFK alkaa toisaalta olla pakkoraossa, mikäli joukkue mielii vielä ylempään jatkosarjaan. Vire on sinänsä hyvä, sillä alla HIFK:lla on voitot SIF:sta ja ÅIFK:sta ja tämän myötä on syntynyt myös pesäeroa sarjataulukon tyveen. Neljäntenä olevaan GrIFK:hon matkaa on kuitenkin edelleen kolme pistettä.

GrIFK pelaa samaan aikaan BK-46:n vieraana ja saattaa siis jo sinetöidä neljännen sijansa, sillä pelaamatta IFK-kaksikolla on lauantain jälkeen enää kaksi ottelua runkosarjassa. Tämä vaatisi kuitenkin voittoa BK:sta, joka puolestaan pyrkii lyömään vielä kiilaa kärkikaksikon Dicken-Cocks väliin.

Grani osoitti edellisottelussa olevansa valmis haastamaan kenet vain. Dicken sai tehdä hartiavoimin töitä, ennen kuin äärimmäisen niukka voitto irtosi matkaan. Joukkueet kohtasivat lokakuussa Kauniaisissa ja tuolloin BK vei pisteet maalein 23-29. Vertailukohtaa nykyhetkeen antaa kuitenkin se, että myös BK-46 kohtasi edellisottelussaan Dickenin ja kärsi tappion paljon selkeämmin numeroin kuin kauniaislaiset.

– Alisuoritimme siinä ottelussa liian monella alueella. Menetimme uskommekin ja olen pettynyt esitykseen, BK-luotsi Andreas Rönnberg totesi Västra Nylandille.

BK:lla on Dicken-ottelun jälkeen ollut aikaa koota rivejään pari viikkoa ja ykköstykki Nico Rönnbergillä vastaavasti aikaa parannella vihoittelevaa selkäänsä. Rönnbergin pelaaminen lauantaina on kuitenkin edelleen pieni kysymysmerkki.

SM-liiga lauantaina 11.12.:
14.00 ÅIFK – SIF
16.00 Cocks – HIFK
16.00 BK-46 – GrIFK

Kauden kaikki ottelut suorana SolidSportilla.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk