Kolmen kamppailun lauantai edessä SM-liigassa

SM-liigassa on jälleen edessä tiivis lauantai, kun ohjelmassa on kolme ottelua läpi iltapäivän ja alkuillan.

Lauantai käynnistyy jo kello 14.00 Turussa, kun ÅIFK saa vieraakseen GrIFK:n. Panosta pelissä riittää, sillä kumpikin tähyää ylempään jatkosarjaan. GrIFK:lla on otteluun lähdettäessä kahden pisteen etumatka ja lisäksi kaksi ottelua ÅIFK:ta vähemmän pelattuna, joten voitto nostaisi Granin vahvasti kiinni paikkaan neljän parhaan joukossa.

GrIFK:lla on alla hieno 31-23 voitto liigan jumboksi valuneesta SIF:stä. Pelaavassa kokoonpanossa on edelleenkin vielä väljyyttä, mutta pelaajatilanne kohti vuoden vaihdetta näyttää jo valoisammalta. Yksi tärkeä lisä oli tositoimiin päässyt Kalle Kankaanpää, jonka paluun myötä Fredrik Forssin kohdalle alkukaudesta kohdistunut lasti hieman helpottaa. ÅIFK:lla on puolestaan ollut hankalampaa Oscar Berglundin jätettyä joukkueen työkiireiden takia ja Kristian Jansson on ollut alkukauden sivussa, mutta saattaa palata riviin jo lauantaina.

Päivä jatkuu kovalla kärkikamppailulla, kun vain yhden tappion tähän saakka kokeneet Dicken ja BK-46 kohtaavat Pirkkolassa. Dickenillä on alla voitto toisesta kärkikamppailusta Cocksia vastaan, joten itseluottamus lauttasaarelaisilla on varmasti kohdillaan – toki myös BK on pelannut vahvasti.

– Siitä tulee jännittävä ottelu. En toistaiseksi tiedä paljon muuta Dickenistä kuin sen, että joukkueessa on taitava virolainen viivapelaaja [Armi Pärt] ja vahva heittäjä Max Granlund, paluun vahvuuteen tehnyt BK:n Markus Viitkar sanoi Västra Nylandille viime viikonlopun HIFK-voiton jälkeen.

Lauantain kolmantena otteluna pelataan HIFK-SIF. Kaksikko miehittää sarjataulukon kahta viimeistä sijaa, mutta voitolla kumpi tahansa kohentaisi asemiaan väistämättä ja ylemmän jatkosarjan paikkakaan ei ole vielä tavoittamattomissa.

SIF on toistaiseksi kirjannut vain yhden voiton tililleen ja alla on tappio GrIFK:n vieraana. Otteet Kauniaisissa olivat kuitenkin lupaavia ja vain Grani-maalivahti Patrik Roslanderin huippupeli esti SIF:aa taistelemasta tosissaan voitosta.

– Loimme tarpeeksi paikkoja voittoon saakka, niitä oli läpi ottelun ja hyökkäyspelin osalta se oli varmasti kauden paras ottelu. Roslander kuitenkin torjui hienosti jopa useampia heittoja kuudesta metristä, SIF-luotsi Marcus Sjöstedt totesi.

HIFK-SIF -ottelun alla nähdään myös pieni seremonia. SM-liiga All Stars 2021 pelaajien game worn -pelipaidat huutokaupattiin maajoukkuetta vastaan pelatun harjoitusottelun jälkeen. Pelipaidoista saatu tuotto, 1093 €, luovutetaan lyhentämättömänä tyttöjen ja poikien 04-05 -maajoukkueille ennen ottelun alkamista Helsingin Urheilutalolla.

SM-liiga lauantaina 27.11.:
14.00 ÅIFK – GrIFK
16.15 Dicken – BK-46
17.00 HIFK – SIF

Kauden kaikki ottelut suorana SolidSportilla.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk