SIF:lle voitto Tallinnista tiukassa koitoksessa

SIF otti lauantaina Fennia Arenalla tiukassa ottelussa niukan voiton vierailleesta HC Tallinnista.

Ottelun avausjakso pelattiin kaikkiaan erittäin tasaisesti. SIF johti kahteen otteeseen kahdella maalilla, mutta muuten ero ei yhtä osumaa suurempi ollut. Tauon alla Tallinn käänsi tilanteen maalilla edukseen.

Toiselle jaksolle SIF tuli vahvasti ja nykäisi nopeasti viiden maalin johdon. Tallinn ei kuitenkaan luovuttanut, vaan roikkui pitkään parin-kolmen maalin tuntumassa. Lähemmäs vieraat eivät kuitenkaan yltäneet ennen aivan loppuhetkiä ja kiri jäi maalin verran vajaaksi.

SIF-luotsi Teddy Nordling otti positiiviselta kannalta lähinnä vain tuloksen.

– Hyvä että huonolla pelillä voi tulla voitto. Meidän täytyy uskaltaa pelata omaa peliämme loppuun asti, Nordling ruoti kamppailua.

Tallinn-valmentaja Ergo Rohi näki ratkaisun piilleen hyökkäyspelissä, jossa SIF-maalivahti Mika Malassu tylsytti vieraiden parhaan terän.

– Maalivahdit olivat ratkaisevassa osassa tänään. Laitoimme pallon maaliin alle 50 prosentista maalipaikoista ja se ei riitä. Puolustuksemme toimi varsin hyvin, mutta hyökkäyspeliin emme voi olla tyytyväisiä, Rohi mietti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä kaappasi SIF:n Filip Churlevski.

– Lähdimme mielestäni suosikkina otteluun, mutta siitä tuli tiukka ja jännittävä. Uskoin kuitenkin joukkueeseen ja peliimme ja tänään se riitti voittoon, Churlevski kiteytti.

SIF – HC Tallinn 26-25 (13-14)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
SIF: Filip Churlevski 7, Igor Trajkovski 6, Edvin Voutilainen 4, Carl Weurlander 3, Christoffer Thor 2, Gustav Svanbäck 2 (1), Ott Varik 1, Niklas Sillman 1
Tallinn: Mikk Pinnonen 6, Markus Oliver Mädo 6 (4), Markus Viitkar 4, Kaspar Lees 4, Marek Karu 2, Kalev Kütt 1, Karl Kramm 1, Rauno Aus 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Filip Churlevski SIF 3
Mika Malassu SIF 2
Mikk Pinnonen Tallinn 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Christoffer Thor 1 x 2 min, Daniel Walander 1 x 2 min, Igor Trajkovski 1 x 2 min
Tallinn: Enrico Anton 1 x 2 min

Erotuomarit: Miro Korja – Christopher Metsämäki

Yleisöä: 157

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk