HIFK haki niukan voiton GrIFK:sta

GrIFK ja HIFK pelasivat lauantaina todella vaihtelevan ottelun. Ote vaihteli puolelta toiselle ja lopulta pisteet matkasivat vieraiden mukaan niukalla yhden maalin erolla.

HIFK tuli otteluun todella vahvasti ja maalinteko oli isännille alussa todella tuskaa. Avausjakson puolivälin jälkeen numerot olivat 2-7, mutta tämän jälkeen Grani löysi jyvän ja käänsi numerot edukseen taukoon mennessä.

Tauon jälkeen kotijoukkue venytti johtonsa nopeasti kuuteen maaliin, mutta sen jälkeen peli kääntyi uudestaan, HIFK nousi nopeassa tahdissa tasoihin ja paineli samalla vauhdilla johtoon. Grani nousi vielä takaa tasoihin ja loppu oli melkoista jännitysnäytelmää, jonka HIFK lopulta selvitti voitokseen.

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman nosti esille myös ottelun vaihtelevan luonteen.

– Alku oli erittäin vaikea, mutta teimme sen jälkeen hienosti töitä. Olimme jo 19-13 -johdossa, mutta emme onnistuneet tappamaan ottelua.

– Nyt meidän on vain katsottava peiliin, koska teemme paljon virheitä kaikilla osa-alueilla. Ratkaisuhetkillä onnistuimme painostamaan HIFK:ta tekemään yksinkertaisia virheitä, mutta valitettavasti teimme myös itse paljon virheitä, Källman mietti.

Aika lailla samoissa tunnelmissa – toki voiton myötä positiivisemmissa – oli ottelun jälkeen myös HIFK:n päävalmentaja Jaakko Horelli.

– Ensinnäkin kiitos Granille tiukasta vastuksesta. Tiedän, että häviö tiukan ottelun jälkeen harmittaa. Meillä on ollut vaikea kauden alku mutta nyt olemme pystyneet harjoittelemaan puolitoista viikkoa laadukkaasti. Nyt analysoidaan tämä ottelu ja katsotaan eteenpäin. Ottelun loppuhan oli lähellä katastrofia eikä sellaista saisi tapahtua, Horelli muistutti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä napsinut HIFK:n Niclas Ahlgren hämmästeli myös tapahtumia etenkin tauon molemmin puolin.

– Ensimmäiset 20 minuuttia pelasimme mielestäni hyvin, etenkin puolustuksessa. Hyökkäyksessä pääsimme hyvin tilanteisiin, mutta valitettavasti epäonnistuimme välillä viimeistelyssä, Ahlgren sanaili.

– En oikein tiedä mitä teimme ensimmäisen puoliskon lopussa ja toisen alussa mutta pelasimme todella huonosti. Viimeiset 20 minuuttia taistelimme ja lopulta voitimme yhdellä maalilla.

GrIFK – HIFK 26-27 (13-11)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Robin Granlund 5, Ville Viljanen 4, Anthony Hellakoski 4, Daniel Lång 3, Richard Sundberg 2, Alexander Qvist 2, Alexander Lång 2 (2), Jere Kantee 1, Kalle Kankaanpää 1, Fredrik Forss 1, Jonathan Berg 1
HIFK: Niclas Ahlgren 7 (2), Erkka Näntö 4, Vladimir Knopinskii 4, Kristo Voika 3, Kristian Jansson 3, Oscar Udd 2, Sten Maasalu 2, Samuli Vihavainen 1, Viktor Grönmark 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Niclas Ahlgren HIFK 3
Kristian Jansson HIFK 2
Anthony Hellakoski GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Daniel Lång 1 x 2 min, Jonathan Berg 1 x 2 min, Richard Sundberg 2 x 2 min
HIFK: Kristian Jansson 1 x 2 min, Kristo Voika 1 x 2 min, Oscar Udd 2 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Teemu Kaulio

Yleisöä: 185

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk