BK-46 nousi voittoon ÅIFK:sta

ÅIFK oli pitkään kiinni yllätyksessä, mutta joutui lopulta tunnustamaan BK-46:n niukasti vahvemmaksi.

Keskiviikon ottelu alkoi BK:n lievässä hallinnassa, mutta ÅIFK pääsi nopeasti peliin mukaan ja käänsi tilanteen edukseen. Etenkin jakson toinen puolisko oli ÅIFK:lta vahva ja kotijohto kirjattiin tauolla viiden maalin erolla.

Toisen jakson alkupuolella BK kiskaisi eron kuitenkin viidessä minuutissa kiinni ja alkoi vähitellen hivuttautua muutaman maalin johtoon. ÅIFK pysyi pelissä mukana, mutta ei pystynyt enää toden teolla vierasvoittoa uhkaamaan, vaikka numerot niukkoina pysyivätkin.

ÅIFK:n päävalmentaja Robin Karlsson oli osittain tyytyväinen, osittain ei.

– 35 tehtyä maalia on hyvä suoritus. Puolustuspelaaminen ja alas puolustamaan juokseminen ei. Meillä on paljon tekemistä, Karlsson totesi.

BK-46:n luotsi Andreas Rönnberg näki ottelun olleen odotetun vaikea haastavaan lähtötilanteeseen nähden, mutta oli tyytyväinen nousuun toisella jaksolla.

– Pelkäsin että peliin syntyy ongelmia ja niitä todellakin tuli. Meillä oli haasteita puolustaessa. Päästimme liian helposti läpi. Tauolta tulimme uutena joukkueena, pelasimme kovemmin kotiinpäin. Moni pelaaja pelasi uusilla pelipaikoilla, Rönnberg viittasi BK:n pelaajatilanteeseen.

BK:n Linus Lindberg vei ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä nimiinsä.

– Ensimmäisellä puoliajalla teimme monia virheitä puolustuksessa. Toisella puoliajalla pelasimme aggressiivisemmin ja tasoitimme pelin. Voitimme – hyvä että käänsimme pelin, Lindberg muotoili.

ÅIFK – BK-46 35-38 (21-16)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
ÅIFK: Peik Sjöblom 9, Andreas Nyström 7, Niklas Manderoos 6 (1), Oscar Berglund 6, Isak Lehvonen 5, Valter Georgs 2
BK-46: Linus Lindberg 11, Jac Karlsson 7 (2), Sebastian Säkkinen 5, Nicholas Mavrostomos 5, Albert Lindholm 5, Linus Sjöman 3, Jonathan Roos 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Linus Lindberg BK-46 3
Peik Sjöblom ÅIFK 2
Jac Karlsson BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
ÅIFK: Elias Nyman 1 x 2 min, Niklas Manderoos 1 x 2 min, Oscar Berglund 2 x 2 min
BK-46: Nicholas Mavrostomos 2 x 2 min

Erotuomarit: Miro Korja – Christopher Metsämäki

Yleisöä: 151

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk