ÅIFK toistamiseen niukasti Tallinnia vahvempi

HC Tallinn ja ÅIFK kohtasivat sunnuntaina toistamiseen vajaan vuorokauden sisällä. Tallinnin ”kotiottelu” päättyi lauantain tapaan ÅIFK:n niukaan voittoon.

Toisin kuin lauantaisessa kohtaamisessa Tallinn otti nyt pelin hienoisesti haltuunsa alusta lähtien ja johti ottelua koko avausjakson. Parhaimmillaan ero kävi jo kuudessa maalissa, mutta ÅIFK sai kurottua sitä hiukan umpeen tauon alla.

Tauon jälkeen ÅIFK alkoi vähitellen hivuttautua tallinnalaisten tuntumaan ja viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin tasalukemista. Lopun ÅIFK rutisti vahvemmin ja paineli väkisin voittoon. Ero kasvoi lopulta kolmeen maaliin.

Tallinn-luotsi Taavi Tibar pani myös merkille perättäisten otteluiden peilikuvamaisuuden.

– Toinen puoliaika oli meiltä huono, kuten eilen ensimmäinen puoliaika. Åbon 5-1 -puolustus yllätti meidät ja he pääsivät liian helposti nopeisiin vastaiskuihin, Tibar harmitteli.

ÅIFK:n päävalmentaja Robin Karlsson näki aikaisen ajankohdan hiukan vaikuttaneen hitaaseen peliin mukaan pääsemiseen.

– Olimme unessa ensimmäisellä puoliajalla hiukan unessa. Toisella puoliajalla taistelimme voiton. On erilaista pelata kello 10 aamulla, mutta se on sama molemmille joukkueille, Karlsson totesi.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä nappasi peräti 11 maalia heittänyt ÅIFK:n Peik Sjöblom.

– Huono ensimmäinen puoliaika, mutta tulimme hyvin toiselle puolikkaalle. Liian kilttiä puolustusta. Päästimme heidät kontraamaan liian paljon. Hyökkäyspelimme oli hyvää – 34 tehtyä maalia on hyvä, mutta 31 päästettyä ei ole hyvä, mietti Sjöblom.

Tallinn – ÅIFK 31-34 (18-14)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Tallinn: Mikk Pinnonen 7, Rauno Aus 6, Kaspar Lees 5 (1), Markus Viitkar 4, Markus Oliver Mädo 3, Marek Karu 3, Enrico Anton 2, Kalev Kütt 1
ÅIFK: Peik Sjöblom 11, Andreas Nyström 7 (1), Isak Lehvonen 6, Elias Nyman 3, Niklas Manderoos 3, Oscar Berglund 2, Eero Laine 1, Valter Georgs 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Peik Sjöblom ÅIFK 3
Mikk Pinnonen Tallinn 2
Aku Kuusisto ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Tallinn: Enrico Anton 1 x 2 min, Kaspar Lees 1 x 2 min, Markus Viitkar 2 x 2 min, Mikk Pinnonen 1 x 2 min
ÅIFK: Aku Kuusisto 1 x 2 min, Peik Sjöblom 1 x 2 min, Valter Georgs 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Mikael Lindroos

Yleisöä: 66

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk