Kohti kautta: Cocks

Moninkertaisen mestarin Riihimäen Cocksin kausi päättyi viime kaudella koronastopin myötä todella ikävään saumaan, kun paras vire vaikutti juuri olevan löytymässä ja joukkue valmiina taistelemaan taas mestaruudesta.

Kauden keskeyttämisen myötä runkosarjan loppusijoitukset jäivät voimaan ja tämän myötä Cocks ei pelaa alkavalla kaudella Mestarien liigaa, mikä antaa riihimäkeläisille mahdollisuuden panostaa yhä vahvemmin joka otteluun kotimaan kentillä.

Cocks kuuluu normaaliin tapaan ennakkosuosikkeihin, mutta muutoksia on sen verran paljon, että joukkueen todellinen iskukyky on arvoitus. Valmennuspuolella Gintaras Savukynasin lähtö varmistui – ja myös toteutui – jo keväällä ja laivaa ohjaa nyt Boris Dvoršek, jolla on kokemusta ja näyttöjä SM-liigastakin aiemmilta vuosilta.

Pelaajaliikennettä on ollut myös molempiin suuntiin runsaasti. Suurin menetys Cocksille on ilman muuta Nico Rönnbergin siirtyminen Ranskaan. Muut lähteneet pelaajat jäivät viime kaudella eri syistä suhteellisen pieniin rooleihin. Tulopuolella on mielenkiintoisia nimiä, jotka kuitenkin ovat vielä osin katsomattomia kortteja. Uusista pelaajista maalivahti Giedrius Morkunas toki on paluumuuttaja. Ainekset ovat koossa, mutta päävalmentaja Dvoršekilla on iso tehtävä kovasti uudistuneen joukkueen hitsaamisessa yhteen.

On vaikea sanoa voimasuhteista, koska mekään emme ole pelanneet lainkaan harjoitusotteluita. Tähtäin on totta kai kuitenkin korkealla. Joukkueessa on uusi valmentaja ja uusia pelaajia, joten senkin myötä asetelmia on hiukan vaikea lähteä arvioimaan. – päävalmentaja Boris Dvoršek

Ranking 3. kaudella 2019-20

Tulleet pelaajat:
+ Stefano Arcieri (SSV Bozen, ITA)
+ Ignacy Bak (Gornik Zabrze, POL)
+ Djordje Djekic (Ramat Hasharon, ISR)
+ Srdjan Mijatovic (BM Puente Genil, ESP)
+ Giedrius Morkunas (Caen HB, FRA)
+ Ivan Mosic (Ademar Leon, ESP)
+ Sandro Samardzic (RK Zamel, CRO)

Lähteneet pelaajat:
– Nico Rönnberg (US Ivry HB, FRA)
– Yuri Semenov (HC Neva Sankt-Petersburg, RUS)
– Sasa Puljizovic
– Elis Memic
– Aliaksandr Markelau
– Aleksandar Gugleta

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk