SIF:n tiukat pelit jatkuvat – nyt pistejako HIFK:n kanssa

SIF alkaa olla erikoistunut todellisiin trillereihin ja sellainen nähtiin myös lauantaina, kun pisteet menivät jakoon vierailleen HIFK:n kanssa lukemin 21-21 kovan kirin jälkeen.

Ottelun avausjakso kulki alkuminuuttien jälkeen HIFK:n hallinnassa – SIF johti ottelua ainoan kerran numeroissa 2-1. Ero pysytteli muutamassa maalissa ja tauon viettoon mentiin kolmen maalin vierasjohdossa.

Suurta muutosta toinen jaksokaan ei tuonut. Pitkään edettiin HIFK:n muutaman maalin johdossa, kunnes isännät viimeisellä kymmenminuuttisella nousivat ensin maalin tuntumaan ja aivan päätössekunneilla tasoittivat ottelun.

SIF-luotsi Teddy Nordlingin mietteet olivat ottelun jälkeen melkoisen monitahoisia.

– Hutiloimme liikaa hyökkäyksessä, vapaista paikoista menee ohi ja syöttöhasseja tulee liikaa. Sitten kuitenkin ryhdistäydyimme ja pääsimme otteluun kiinni 7 vastaan 6 -pelillä. Sen teimme tänään hyvin, loimme paljon heittopaikkoja, joita emme kuitenkaan hyödyntäneet tarpeeksi hyvällä prosentilla, Nordlin puntaroi.

– Tämä oli uusinta Grani-matsista ja kolmas, jossa teemme voitto- tai tasoitusmaalin viimeisellä sekunnilla. Onhan se hienoa, että pystymme tällä tavalla kirimään ja osoittaahan se sen, ettemme anna periksi vaan taistelemme todella loppuun asti.

HIFK:n päävalmentaja Jaakko Horelli pani saman asian merkille SIF:n loppuhetkien maaleista.

– Siuntio on näköjään erikoistunut näihin viimeisen sekunnin tasoitus- tai voittomaaleihin. Tiukka vääntö, erityisesti puolustuksessa. Mielestäni molemmat joukkueet puolustivat hyvin, hyökkäyksessä tehtiin sitten liikaa virheitä. Missattiin heittopaikkoja ja siihen se sitten oikeastaan kaatuikin, Horelli mietti.

– Harmi ettei saatu ottelua viimeisteltyä toisen jakson puolivälissä, meillä oli siinä mahdollisuus mennä viidenkin maalin johtoon.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä vei kahden hyvän puolustuksen takana vieraspäässä torjunut Theodotos Christou.

– Tosi hyvä puolustus meiltä tänään ja oli mahdollisuus ottaa kaksi pistettä. Sitten tehtiin muutama tyhmä virhe tuossa kriittisessä kohdassa ja tuli vain tasuri tällä kertaa. Tästä jatketaan, Christou vakuutti.

SIF – HIFK 21-21 (10-13)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
SIF: Anton Luuppala 5, Christoffer Thor 4 (2), Gustav Svanbäck 4, Fredrik Karlsson 4, Ott Varik 2, Vincent Voutilainen 1, Atte Marjamäki 1
HIFK: Sten Toomla 6, Roman Protcenko 5, Kristian Jansson 4, Niclas Ahlgren 3, Erkka Näntö 2, Géza Vasvári 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Theodotos Christou HIFK 3
Rony Leven SIF 2
Sten Toomla HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Anton Luuppala 1 x 2 min
HIFK: Erkka Näntö 1 x 2 min, Gheorghe Safronii 1 x 2 min, Géza Vasvári 1 x 2 min, Roman Protcenko 1 x 2 min, Samuel Alexandersson 1 x 2 min

Erotuomarit: Teemu Kaulio – Jan Helander

Yleisöä: 245

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk